Om du missat…

Här klistrar jag in riktigt bra saker som jag har hittat på internet och som berör prepping, samhället och överlevnad. Det kan vara ett Youtube-klipp, ett podcast-avsnitt eller ett blogginlägg.

Sidan är mest till för mig själv så att jag inte glömmer dessa guldklimpar, men du får såklart också kika och lyssna. Tips på nya källor tar jag gärna emot!

Dr Prepper – Din överlevnadsmedicin

En relativt ny blogg om prepping, naturen, överlevnad och kärlek. Doktorn levererar genom sina fylliga inlägg insikt i både förberedelse, självhushållning och rena preppernöjen (som till exempel pilbågsskytte). Väl värt ett besök. Eller tio!

Casual Preppers Podcast

Jag hittade denna podcast av misstag när jag letade efter något nytt att lyssna på under kvällstid. De här två herrarna levererar enkelt prepper-världens mest underhållande podd! Underbar humor blandas med riktigt bra tips i varje avsnitt.

Surviving One Year In Hell: Interview with Selco of SHTFSchool

Detta är en mycket intressant intervju med Selco, som överlevde kriget i Balkan. Han berättar ganska ingående om problemen som de upplevde, vad som hände i deras samhälle när auktoriteten försvann och framför allt vad de gjorde för att överleva, både rent fysiskt men också mentalt.

Alla veckorna som gått

Urvakens dystopiska (?) berättelse om en värld som gått vidare. Om människorna i hans närhet och händelserna som fick världen att förändras. En sann inspirationskälla till min egen ”När tiden tog slut
Läs berättelsen här.

P3 Dystopia

Detta är enligt mig sveriges i särklass bästa podcast som flirtar både med prepping och överlevnad men som är förpackad i ett fantastiskt spännande format. Inför varje avsnitt görs research om ämnet (ganska unikt år 2019 enligt mig) och sedan samlas Viktor Hariz och Anna Davour med flera och diskuterar tillsammans. Aktuella ämnen som AI, havsvattennivåer och resistenta sjukdomar gör detta till ett måste att lyssna på om du vill bli förberedd.

Hur parar sig Dinosaurier

Teknikpreppers obehagligt detaljerade beskrivning av ett Sverige i sönderfall. En sjukdom liknande blödarsjuka bryter ut och gör att huvudpersonen med familj flyr för att överleva och förhoppningsvis fortsätta leva.

Första delen av berättelsen