Välkommen!

Vardagsprepping.se är en blogg där jag delar med mig av mina tankar, mina idéer och min utveckling inom förberedelse, eller prepping. Jag har startat och drivit en hel del bloggar i min tid, och det som jag upplever mest tillfredsställande är när jag får dela med mig av mina upptäckter när jag utvecklas inom området.

När det kommer till prepping, startade jag nog i liten skala när jag letade efter möjligheter att locka min son ut i naturen. Vardagsproblemet för de flesta idag består ju i att barnet eller barnen sitter klistrade framför Youtube, sina surfplattor eller mobiltelefoner. För min del var situationen sådan i alla fall.

Sedan upptäckte jag att jag delade en lustig hobby med min son; vi båda älskade det mesta som kretsade kring zombier och en zombieapokalyps. Därför tog jag tillfället i akt och började förbereda oss för en sådan händelse.

Som ni säkert redan känner till, finns det inga zombier i samhället eller i världen idag, förutom de där föräldrarna som går mot röd gubbe med barnvagnen framför sig och telefonen i ansiktet. Men överlevnad och förberedelse ter sig inte speciellt annorlunda, även om det handlar om något annat än levande (o)döda.

Jag har påbörjat min resa att bli förberedd för en eventuell kris, och eftersom du har hittat hit, antar jag att du också är nyfiken på vad som finns att lära sig?

Alldeles nyligen, startades ett samarbete med siten och prepper-handelsplatsen General Prepper. Detta samarbete handlar om att nå ut till fler individer som söker trygghet och kunskap i en ständigt skiftande värld. Jag (och min son) kommer att få möjlighet att prova på saker och produkter som vi kanske inte annars tagit oss tid att utvärdera. Och på köpet lär vi oss av proffsen på General Prepper.

Det har redan hänt en del saker på min lilla blogg och därför tänkte jag dela upp innehållet så att du kan hitta lättare:

  • Tester (av olika produkter och teorier)
  • Video (filmer av olika slag)
  • Inköp (tankar om vad jag har köpt och vad jag tror mig behöva)
  • Recensioner (av olika saker som vi testar, även läsvärda böcker)
  • Tankar (mina egna tankar om framtid, nutid och annat)
  • Berättelse (jag skriver på en liten novell som anknyter till mina uppvaknanden när det kommer till säkerhet, mat, överlevnad och annat)

Vi hoppas att du trivs här och att du hittar intressanta artiklar att läsa. Självklart är du hjärtligt välkommen att kommentera eller ställa frågor där du tycker att det passar!