Test: Bergans Trysil 3

Inför evenemanget Skogsliv 19 behövdes ju ett tält som kunde husera både mig, min son och vår blygsamma packning. Visserligen ligger ju ett fladdrigt tält från ÖoB i förrådet och visserligen ligger det ett nödtält i sonens BOB, men för att njuta ordentligt av de sena majnätterna, krävs ju något norskt, eller hur?

Serien Trysil är tillverkad för den stora sport- och vildmarkskedjan XXL och det var där jag köpte vårt allra första tält; ett Trysil 3 som ska kunna hysa upp till tre personer. Eftersom vi inte ville skämmas när vi äntligen äntrar vår allra första vildmarks/skogs/prepping-träff, kände vi att vi behövde testa tältet lite grann och lära oss att sätta upp det.

Det första som slog mig var att det inte fanns några instruktioner över huvud taget. Antingen litar norrmän på oss XXL-kunder något alldeles fantastiskt, eller så tänker jag alldeles för låga tankar om oss själva.

Men det skulle visa sig att reglerna för att få upp tältet var tämligen enkla. Det fanns två stycken röda aluminiumpinnar som enkelt konverterades till stommar, och en liknande gul dito. När dessa var ihopsatta, var det bara att föra in dem i respektive uppmärkta fåror.

När pinnarna var helt införda, böjde de sig helt naturligt och bildade på så sätt en båge som passade tältets passform perfekt. Efter detta, tryckte vi i tältpinnarna där vi antog (helt korrekt) att de skulle vara.

Sedan var det dags att spänna linorna, justera lite och sedan inviga tältet. Tältet ser väldigt litet ut sett utifrån, men när jag väl kom in i ytterdelen, slogs jag av att det fanns gott om plats; både att sova och att placera utrustningen i.

Om några helger tar vi tältet och en del andra saker med oss och beger oss ut i friluften – det ska bli spännande och kul! Nu saknas bara liggunderlag och sovsäckar, sedan är vi nog ganska redo tror jag.

Tältet köpte vi på XXL. Ordinarie pris är runt 1800 SEK.

2 reaktioner på ”Test: Bergans Trysil 3”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *