Test: Out Meals mjuka konserver

Helgen var ljuvlig på alla sätt. Dels kunde jag och sonen utvärdera våra ”Go Bags” under en cykeltur, dels fick vi njuta av en fin dag i naturen (innan regnvädret slog till i Stockholm), och dels fick vi möjligheten att producera tre avsnitt med nya videor.

Under det första inslaget gick vi igenom sonens ryggsäck och pratade om vad som fanns i den. Jag rekommenderar starkt att ni gör det samma om ni har barn eller ungdomar som ni har packat en Go Bag till. Kunskapen om vad som finns i väskan och hur utrustningen används är A och O i förberedelser, oavsett ålder.

Tack vare våra kompisar på General Prepper, fick vi också möjligheten att testa Flameless Heater; en billig men väldigt nyttig värmekälla för att värma mat, eller varför inte dig själv? Påsen blir dock väldigt varm, så var försiktig om du stoppar den innanför jackan!

Detta inlägg handlar om den sista delen; ett smaktest. Denna gång fick vi återigen möjligheten att smaka något helt nytt – mjuka konserver. Konceptet liknar vanliga konserver, men där maten istället är förpackad i mjukplast, något som möjliggör uppvärmning på ett lite enklare sätt.

Vi provade två olika huvudrätter och en efterrätt/frukost:

Tyvärr så är vare sig jag eller min son några som älskar bönor, linser eller vegetarisk mat över huvud taget. Men trots detta, blev vi förvånade över kvaliteten på maträtterna som vi smakat. Höjdaren var såklart den lite mer kryddstarka Spicy Pasta! ”Keep it up without the beans”, som min son utbrast spontant.

Sammanfattningsvis är vi väldigt glada över att ha fått prova ännu en genialisk variant på prepper-mat. Mjuka konserver har ungefär lika lång hållbarhet som vanliga konserver (alltså i runda slängar tre år), men tack vare intresset för vandring och uteliv, erbjuds vi ett bredare utbud i sportaffären än vad som återfinns i matbutiken.

Har du tips på goda rätter som paketeras som mjuka konserver?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *