Bli en vardagsprepper + på 52 veckor [vecka 12] 

Att gå på toaletten och göra sina behov och sedan med en knapptryckning är allt avklarat och skiten i flerdubbel bemärkelse är borta. Hur ska vi klara av detta i en situation där vi av någon anledning inte kan spola?

Det är något vi tar upp i veckans inlägg!

Hygien 2 – toalett

Det talas ofta om att tejpa fast en sopsäck i toaletten med silvertejp. Den som har testat det vet att det är lättare sagt än gjort. Var och en måste hitta en lösning som passar sig och sina förhållanden.  Det finns ett flertal olika “camping”-toaletter man kan använda som ett alternativ om man inte vill använda en hink.

Personligen har jag funderat en hel del över denna fråga och har haft ett flertal lösningar med allt ifrån en fasttejpad säck i toaletten till hink till att gräva hål i trädgården. Men nu har jag funnit den lösningen jag kände var bra. Vid ett besök på Höglandskompaniet i Äng hittade jag nedanstående “paket” som de benämner utedass á la försvaret.

Som ni ser på bilden ingår det en rejäl tunna med en lock som liknar en toasits, extremt kraftiga säckar men förslutningar i metall, en vätska och några rullar toapapper.

Kraftig sits till tunnan.

Om du är intresserad av tunnan, finns de att kika på här.

Vi behöver inte bara ha en lösning på var vi ska lösa vår toalett utan också i det längre perspektivet ha en lösning över hur vi ska klara oss utan bekvämligheten toalettpapper. Oavsett hur mycket vi har på lager så kommer det ta slut om krisen blir lång.  Tvättlappar av bomull som du har möjlighet att tvätta på något sätt är ett alternativ som jag har valt.

Tvättlappar kan du till exempel köpa på IKEA.

Att göra:

  • Fundera kring hur ni ska lösa toalettbestyren, både på kort sikt och på lång sikt
  • Se till att ha extra toalettpapper preppat
  • Om du vill, skriv datum på din förpackning när du bryter den och anteckna sedan när du öppnar nästa. På så sätt vet du ungefär hur länge en förpackning räcker
  • Se till att ha en lösning för när toalettpappret tar slut

3 reaktioner på ”Bli en vardagsprepper + på 52 veckor [vecka 12] ”

  1. Jag tänker att jag en tunna med en separettsits nog är smart vid situationer när man ’enkelt’ vill få till en hyfsat luktfri lösning på toabestyr. Typ som ett torrdass. Och med en säck för 2:an och en dunk för kisset (som enkelt går att hantera separat). Det är luktfritt i vårt dass vid stugan så att bli inspirerad av denna kända lösning tänker jag är bra.

    1. Jag håller med dig, Annika!
      Provade själv Separett när vi körde ett dygn utan el och den funkar väldigt bra. Men som du säger; det gäller att hitta en luktfri lösning 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *