När vi var klara med genomgången av sonens Go Bag, tog vi tillfället i akt att även prova både maträtter och ett (för oss) nytt sätt att tillaga mat.
Flameless Heater är i all sin enkelhet ett väldigt praktiskt sätt att värma till exempel mjuka konserver på. Det går säkert att värma vanliga, mindre konserver med också då påsen håller sig varm ett bra tag. Men just idag tjänade det ändamålet väl då vi faktiskt hade med oss just mjuka konserver att avsmaka.
Varje påse Flameless Heater är platt och väldigt lätt. Den passar därför mycket bra i din Go Bag eller i packningen inför fjällvandringen. Instruktionerna är enkla:
- Riv av toppen på påsen
- Stoppa i maten som du vill värma (vi lyckades faktiskt prångla ned två förpackningar mjuka konserver)
- Häll i vatten upp till den röda markeringen av påsens botten
- Vik överdelen så att det sluter tätt
- Använd tejpbiten för att hålla vikningen på plats
- Vänta tio till tolv minuter
- Öppna (tänk på att påsen och innehållet är varmt)
- Ta ut maten och ät
Konceptet med kemisk reaktion för uppvärmning är genialiskt, och det bästa är att det går att återförsluta påsen för att använda resterande värme till att exempelvis tillföra extra värme under jackan eller annat ställe.
Vi fick några exemplar att testa av General Prepper (produkten hittar du här), men efter denna utvärdering står det klart att vi kommer beställa flertalet värmepåsar. 18 kronor styck är det helt klart värt, oavsett om det gäller uppvärmning av mat eller att få en behagligare tillvaro när det är kallt och blåsigt.
En reaktion på ”Test: Flameless Heater”