107. Den med mer tjat om elektriciteten

[iframe style=”border:none” src=”//html5-player.libsyn.com/embed/episode/id/23768057/height/100/width//thumbnail/no/render-playlist/no/theme/custom/tdest_id/3059744/custom-color/87A93A” height=”100″ width=”100%” scrolling=”no” allowfullscreen webkitallowfullscreen mozallowfullscreen oallowfullscreen msallowfullscreen]

Martin kan inte få nog av att prata om hur beroende vi är av elektricitet. Därför vill han prata om det en tredje gång och nu försöka prata mer konkret om hur lite som funkar utan el och hur meckigt och jobbigt det blir att leva utan den.

Lyssna nu!

3 reaktioner på ”107. Den med mer tjat om elektriciteten”

 1. Hej Martin och Patrik. Jag hittade er tack vare att Anette och Niklas i sin podcast Hemberedskap nämnde er som en podcast värd att lyssna på. Men ni verkar ha dålig koll på de svenska podcast som finns då ni helt verkar ha missat deras. Jag lyssnar på många podcasts om prepping och krisberedskap och jag tycker det är konstigt att ni inte vekar ha koll på de andra svenska podcast som finns. Ni nämner en del amerikanska podcasts och ibland I väntan på katastrofen men inga andra.
  I detta avsnittet om elektricitet säger Martin att han och sonen hade provat att vara utan el under en dag. Sedan efterlyste ni någon som provat att kanske göra det under en längre period. Jag som har följt podcasten Hemberedskap sedan början är förvånad över att ni missat att Anette Staaf gjort det två gånger. Jag förvånas också över att ni haft med kvinnliga preppers i ert Live men inte hade med henne. Jag är med i ett Facebookforum för kvinnliga preppers och under början av Ukrainakriget ställde hon upp och höll flera zoom-föreläsningar där hon delade med sig av sina kunskaper. Hon kunde det där med menskoppar och hur man som kvinna kan preppa på ett vettigt sätt. Hon jobbar tillsammans med Niklas Larsson som alltid har intressant fakta att presentera inom alla ämnen de pratar om. De är båda kunnig och professionell och jobbar med att utbilda oss vanliga i hemberedskap och har förmågan att presentera prepping på ett sätt som gör det lätt att ta till sig. Deras podcast är fylld med intressanta tankar om varför hemberedskap och prepping är viktigt för alla i samhället så om ni inte har lyssnat på dem ännu så ger jag er tipset att lyssna på dem.
  Hälsningar Karin

  1. Hej Karin!
   Stort tack för kommentaren!
   Niklas och Anette känner vi väl och har kontakt med frekvent. Självklart lyssnar vi på deras podcast och rekommenderar den till andra (vi hade ett avsnitt om andra podcast och då berättade vi att Hemberedskap var en stor inspiration).
   Vi har också haft med Niklas och Anette som gäster i flera avsnitt.

   Självklart har vi också följt Anette virtuellt under sina utmaningar (sina två veckor). Men det jag menade var om någon lyssnare hade provat på att sätta sig i den situationen för att öva 🙂

   Vi söker hela tiden nya, intressanta gäster och kanske är det därför vi har missat Anette (alltså inte för att hon inte är intressant utan för att hon redan har varit gäst). Men du har en mycket bra poäng i det du skriver och jag ska definitivt be henne medverka i ett avsnitt tillsammans med oss i framtiden 🙂

   Tack för att du lyssnar på oss också!

 2. Hej Patrik. Du rabblade en massa böcker du läst och min hjärna hann inte med. Har ni boktips på preppingböcker någonstans? Med titlar och författare?
  Mvh Jessica som helst lyssnar på böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *