Beredskapsveckan 2023

Nu (25 september till 1 oktober) är det äntligen dags för ytterligare en vecka i beredskapens tecken. MSB har döpt om insatsen från Krisberedskapsveckan till Beredskapsveckan, något som vi tycker är väldigt passande. Dels för att krisberedskap har en något negativ klang, men också för att beredskap är grunden till vår motståndskraft – alltså att vi är beredda på allt från små utmaningar till större kriser.

Temat för årets vecka är ”Öva”, och även det får oss på vardagsprepping att le och blir glada över. Vi pratar ju väldigt, väldigt ofta om vikten att öva, skaffa sig färdigheter och att lära känna sin utrustning INNAN något händer.

Men vad kan du som vardagsprepper göra under veckan då? Självklart har vi övningar till dig!

Vi har jobbat ett tag på att ta fram en lite folder (pdf) som du kan ladda ned, kanske skriva ut och dela med dig till de som du tycker kan vara i behov av övning (förmodligen alla).

Tanken med övningarna i denna, är att ha mål som är enkla att nå men som ändå stärker dig och din familjs (och indirekt rikets) beredskap. Övningarna kan man göra samma dag, eller planera i framtiden för när man vill göra dem. Huvudsaken är att det blir gjort och att du involverar familjen.

Ladda ned foldern här.

Några av övningarna har vi redan gjort, till exempel fasta och leva utan moderniteter. Vill du ha inspiration till detta, kan du kika på filmerna nedan:

Kommentera gärna här eller i vårt vänliga forum Vardagspreppings vänner på Facebook om vad du tycker, vad du kommer göra, eller berätta hur du upplevde momenten om du följer med och övar under veckan 🙂

Vill du fördjupa dig ytterligare, kan du självklart också surfa över till MSBs hemsida och göra utmaningen ”Sju dagar

Sköt om dig, preppa lugnt och glöm inte att ÖVA!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *