Recension: Uco Flatpack Grill & Firepit

För vardagspreppern som älskar att äta utomhus, finns det mängder av alternativ för att laga mat. Det kan röra sig om att stoppa matvaror i folie som sedan läggs rakt i elden eller korvar som träs på pinnar och grillas tills de blir sådär härligt svarta.

Eller så kan du skaffa en ultraportabel grill som med lätthet får plats i ryggsäcken men som ändå enkelt rymmer den lilla familjens grillbitar, samtidigt som den skyddar mot brand i marken.

UCO Flatpack är en sådan mojäng som vi fick möjlighet att utvärdera för ett tag sedan. Med sina knappa 1,5 kilo i vikt och generösa grillyta om 25X33 cm, känns det som att den är väl tilltagen för vårt ändamål men ändå knappt känns i ryggsäcken.

Det krävs inte heller en hel tvåtimmars-kurs för att komma på hur jag monterar den utan jag klarar faktiskt att sätta ihop grillen under 30 sekunder trots gammelmans-fumlande och brist på förståelse till en början.

När grillen väl är uppfälld, är det bara att fylla på med befintlig, glödande kol eller starta en helt ny eld i den. Något som vi verkligen uppskattar är det ”naturliga” vindskyddet som uppstår när grillen är uppfälld. Kanterna skyddar bra mot blåsten men har även hål som gör att det nödvändiga syret kan mata elden.

Det enda som känns i närheten till utmanande, är när vi ska montera själva grillgallret. Här bygger det på att de välvda kanterna böjs utåt lite för att de ska hamna rätt i gallrets fållor. Tack och lov, använder jag ett par eldfasta och skyddande handskar för att få till det, men det finns säkert andra smarta sätt att få gallret på plats.

Har man ingen tång, funkar det lika bra med två pinnar!

Grillen är duktig på att hålla glöd, kol och virke på plats och vi finner denna lösning mycket säkrare än att elda direkt på barmark, oavsett om det är i en eldstad eller på annat sätt. När glöden har falnat, är det enkelt att tömma grillen och göra den ren inför kommande matlagningssession.

Överlag, tycker vi att detta är en toppenprodukt och den kommer definitivt att ha en ständig plats i ryggsäcken inför kommande skogsäventyr.

UCO Flatpack kostar cirka 550 kronor och finns bland annat att beställa från The General Prepper.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *