Maxis recension av Hatchet

Boken Hatchet handlar om en ungdom som heter Brian. Brians liv har inte varit enkelt eftersom hans mamma lämnade deras familj och Brians föräldrar flyttade isär.

Medan Brian hade skollov, valde han att flyga till sin pappa för att hälsa på. Efter brian hade checkat in med flyget så gick han till planet, han gick in i flygplanet och hälsade på sin pilot som verkade ganska snäll.

Efter flera timmars flygfärd så frågar föraren honom om han ville prova på att flyga planet i en liten stund, Brian svarade ja med en lite tveksam röst och när han hade kommit fram till flygplanets cockpit såg han hur många knappar som fanns där framme.

Efter Brian hade flugit flygplanet i en stund gick han tillbaka till sitt säte så att piloten kunde ta över. Några timmmar efter det så började piloten klaga över att hans mage gjorde jätteont och att han skulle haft gått på toaletten innnan han började flygturen. Efter ytterligare en stund, börjar han rycka och få kramper för att inom kort säcka ihop död.

Brian får total skräck och tänker igenom alla sätt som han kan dö på men sedan så börjar planet tippa framåt, vilket gör att han får ännu mer panik. Men han lyckas ta tag i ratten och drar den mot sig. Han fortsätter att hålla planet i luften men efter ett tag kom han på att han inte vet var någonstans han befinner sig. Han vet att han inte kan landa planet så det enda han tänker på är ett sätt att krascha i en flod eller en sjö.

Efter en lång stund får planet slut på bränsle och Brian försöker så gott han kan för att kunna krascha i en sjö som han ser. Han lyckas få ner planet i sjön som är ganska djup. Han gör sitt bästa för att kunna ta sig ut ur flygplanet som är helt dränkt av vatten och efter några sekunder lyckas han ta sig ut ur planet.

Efter kraschen så måste han kunna överleva utan någon hjälp. Det enda han är hans yxa och de saker som finns i naturen. Nu måste han klara sig ända tills det kommer någon som räddar honom.

Det jag tycker är ganska spännande är att boken handlar om en ungdom i min ålder som blir utsatt för denna öcerlevnadssituation och att han inte har något förberett förutom en yxa.

Det som gjorde att jag blev så uppfångad i boken var nog när han skulle börja jaga de små fåglarna som han kallade ”fool birds” och fiskarna som alltid var nyfikna på honom eftersom det kändes så verkligt.

Jag tycker att det är ganska fantastiskt att han lyckades överleva med bara en yxa och det han lyckades göra med yxan som en liten flotte och ett litet ställe som han kan kalla hem.

Boken var ganska lätt att läsa men det tog lite tid eftersom jag glömde bort att läsa ibland. Hatchet som vi köpte var på engelska och jag vet inte om den finns utgiven på fler språk.

På en skala mellan 1-5 så ger jag boken en 4 eftersom allting jag läste kändes så verkligt. Jag skulle definitivt rekomendera boken till mina vänner även fast de inte gillar att läsa böcker.

Jag känner igen mig själv ganska mycket i boken eftersom jag och min pappa preppar tillsammans. Vi har aldrig varit utsatta för samma faror som Brian, men det finns mycket att lära sig av naturen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *