En dag i skogen – Steka korv

När vi hade filat på och skapat vår alldeles egna ”Hobo Stove”, tyckte vi att det var dags att hårdtesta den lite grann. Att koka kaffe på bestickstället är ju en sak, men att använda en stekpanna och steka korv torde ju vara en helt annan sak.

Eftersom det var söndag igår, och dessutom sommarlov, innebär fritid även friluftsliv. Därför begav vi oss tillskogen igen; denna gång med svampar i sikte och korv i magen så småningom.

Några kantareller eller svart trumpetsvamp syntes inte så långt ögat kunde nå, men även om det sekundära målet inte infriades, kunde vi sikta in oss på det primära; att fylla magen med god mat, tillagad på vår alldeles nytillverkade Hobo Stove, signerad IKEA.

En fantastisk dag mötte oss under de timmar vi befann oss i skogen i Tyresta. Även om Maxi (som vanligt) var brydd över getingar och andra insekter, löpte äventyret på bra.

Fördelen med en sådan här liten uppfinning är att det inte krävs så värst stora bränslekällor; det räcker med lite tändbränsle, lite knaster och sedan ett antal större pinnar att mosa in i ”ugnen”.

Lärdomen som vi tog med oss idag är att det gäller att vara väldigt försiktig med att elda i naturen. Felet vi gjorde var att placera vår lilla bestickbehållare rakt på en mossbädd som hade torkat väldigt bra i sommarsolen. Detta resulterade i en hel del ovälkomna antändningar utanför grillbunken.

Men som tur var, var vi observanta och släckte alla pyttebränder som uppstod i närheten av korvgrillningen. Resultatet var en härlig dag i skogen som kröntes av måltiden.

Om du har några dagar ledigt, rekommenderar vi att du tillbringar den i skogen. Kanske grilla lite eller varför inte bara ligga på rygg och njuta; det är livskvalitet!

2 reaktioner på ”En dag i skogen – Steka korv”

    1. Tack, Jesper!
      Vi trivs verkligen bra ute i ”det fria”. Sonen är som sagt alltid glad och sprallig när han sitter i bilen på väg ut 🙂
      Tack för att du läser!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *