Recension: Snugpak RocketPak

Det är skillnad på ryggsäckar och ryggsäckar, det finns det inga tvivel om. Men hur många behöver man egentligen och kan man ha för många? Även där går åsikterna isär men vad jag har kommit fram till är att det finns olika slags ryggsäckar för olika situationer.

Om du har börjat intressera dig lite för prepping och kanske läst några inlägg här på vår blogg eller någon annan stans på internet, har du säkert märkt att det pratas om en hel del olika varianter. Det pratas EDC, Bug Out Bag, Go Home Bag och allt möjligt. En prepper ska uppenbarligen ha många säckar för att vara förberedd…

Jag har använt mig av en ryggsäck från MIL-TEC, som förutom sina 50L, även skryter med mängder av praktiska fack. Och det gillar jag. Men när jag fick låna denna Snugpak RocketPak av General Prepper, var det något som klickade.

Även om huvuddelen av själva ryggsäcken ”bara” rymmer 40L så känns utrymmet rejält tilltaget på något sätt. Jag jämför ju med min billigare, MOLLE-stinna, dito där volymen är indelat i mängder av förvaringsdelar. I RocketPak möts jag istället av ett stort svart hål som lockar mig att mata den med både campingstolar och vattendunkar. Och allt får plats!

Det medföljer även två ytterligare förvaringsutrymmen à 15L som enkelt fästs på ryggsäckens sidor. Efter att ha säkrat extrabagaget med remmar, spännen och dragkedjor har jag precis konverterat min 40-literssäck till en 70-liters!

Själva locket innehåller även det förvaringsutrymmen som är frikostigt tilltagna. Under vår utflykt till Skogsliv 19, hade vi nästan alla våra mindre attiraljer i dessa fack – knivar, tändstål, strumpor och portionspåsar med mat.

Snugpak RocketPak sväljer en oerhörd mängd av prylar, faktiskt så att jag blir imponerad. Men mängder av småsaker har en tendens att addera till vikten samt att försvinna i svarta hål. Därför är kanske inte denna ryggsäck en optimal Bug Out Bag i ordets rätta bemärkelse då den saknar småfack. Men å andra sidan har jag på senare tid märkt att det är ganska smidigt att samla alla saker i olika kategorier och i separata ”moduler”.

I ett pennskrin ligger till exempel nu för tiden pennor, anteckningsblock, kompass, buntband och dörrstoppar. I en uppdelad plastlåda finns vattenreningstabletter, tändare, tändstickor och så vidare. Om jag packar smågrejerna på ett logiskt sätt i separata moduler eller förvaringsalternativ, hittar jag lättare även i en stor ryggsäck.

På baksidan av ryggsäcken finns ett elastiskt nät av snören som gör att det även går att häkta på ett extra liggunderlag, kanske ett mindre tält eller varför inte ett par löparskor.

När det kommer till komforten så kan jag inte annat än att ge ryggsäcken väldigt högt omdöme. Trots att jag lastat säcken alldeles för full med tunga grejer, känns det inte som att ryggen tar stryk över huvud taget. Tyngden märks snarare i mina knän och enligt mig, innebär det att jag är dum men säcken är snäll.

Sidofickorna kan praktiskt nog även kopplas ihop till en egen liten ryggsäck med hjälp av bärselen Snugpak Yoke, något som gör att småfacken kanske kan användas som en Go Home Bag och sedan kunna kopplas ihop med huvudryggsäcken för att bli en ultimat Bug Out Bag?

Överlag är jag väldigt nöjd med mitt inköp. Den enda lilla nackdelen är som tidigare nämnt bristen på mindre fack, men allt annat som jag har observerat med min fina rygga är av toppkvalitet!

Betyg: 4 av 5 tändstål

Snugpak RocketPak köpte jag av General Prepper. Den kostar cirka 1500 SEK.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *