Lucka 10: Verktygen i krisen

Här behöver du fundera över din prepping i ett vidare perspektiv.  

Börja med att fundera över vad kan du behöva göra i ditt hem som kräver verktyg?  

Idag kan du ringa (eller beställa via nätet!) alla möjliga hantverkare som kommer och fixar allt. Men i en långvarig kris kommer du förmodligen att behöva laga saker själv. Du och din familj kommer att använda hemmet och utrustning på ett helt annat sätt och kommer därför att slita på saker ännu mer.

Vilka verktyg behövs för att göra dessa saker?  

Fundera över om du vet vad som krävs för att fixa sakerna du funderade fram ovan. Om du inte vet så ta reda på vad som krävs i form av verktyg och annat för att fixa det. Låna en bok om fixa hemma, titta på Youtube, googla. Hur du tar reda på det är oväsentligt bara du tar reda på det. Men att ha några ”så fixar du”-böcker hemma kan vara bra att ha.  

Vilka av verktygen har du redan?  – vilka behöver du skaffa? 

Gå genom vilka verktyg du har hemma. Samla ihop dem på ett ställe så att du har en översikt och vet var de finns. Saknar du några verktyg som du kom fram till att du behövde så skaffar du dessa. Du behöver inte köpa nytt och dyrt – håll utkik på loppisar eller så kan du komma över mycket när folk flyttar från hus till lägenhet. Många säljer då på Marketplace eller andra lokala Facebookgrupper.  

Vad behöver du mer än verktyg för att fixa de sakerna?  

Fyll på ditt förråd med saker som kan vara bra att ha när du ska fixa eller lag något. Spik, skruvar, bultar, muttrar, slangklämmor, brädor, reglar, vinkeljärn är några av sakerna som du garanterat kommer att behöva om du bor i villa till exempel.

Du stödjer oss enklast genom att surfa till Patreon och väljer din nivå efter dina förutsättningar. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *