Lucka 9: Läs på och vidga din omvärldsbevakning

Att veta vad som händer och sker i vår omvärld ger dig insikter och kunskaper som kan vara väsentliga i dina prepping-planer eller scenarieövningar oavsett om de bara sker i tanken eller i verkligheten. 

Skaffa dig trovärdiga källor från olika delar av världen och ta till dig vad som skrivs. Lyssna och läs på olika källor som kan ge olka vinklingar på saker. Men vara noga med att vara källkritisk så att du inte blir lurad eller vilseledd. Myndigheten för psykologiskt försvar har gett ut ett häfte som vi rekommenderar att du läser. Häftet heter bli inte lurad och är utformad som en liten handbok.  Du hittar den här.  Det är ett lättläst häfte som kan vara till stor hjälp. 

Att veta vad som händer och sker i vår omvärld får dig att fundera och tänka efter. När du funderar och tänker efter är det lättare att ta beslut. Beslut baseras på fakta och inte känslor.  

Nä vi pratar om att fatta beslut så kan vi repetera STOP regeln. Följ denna innan du handlar – men det är viktigt att veta att hela STOP kan ta så lite som några sekunder till en halv dag beroende på vad som händer och sker.  

  • S- Stanna upp 
  • T – Tänk efter 
  • O – Observera/orientera dig. Vad har hänt? 
  • P – Planera 

Du stödjer oss enklast genom att surfa till Patreon och väljer din nivå efter dina förutsättningar. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *