Sandberg lantern all in one 10000

Detta är en multifunktions-enhet som innehåller lanterna, ficklampa, radio, powerbank, bluetooth-högtalare och klockradio. Med andra ord en fullmatad enhet.

Lanternan känns stabil med sitt gummiliknande yttre vilket känns tåligt. Knapparna och displayen känns välbyggda och tydliga. Displayen har även belysning som tänds en stund så fort man rör knapparna.

Campinglampan/lyktan

Campinglampan kommer man åt genom att ”dela” på enheten.
Ljusstyrkan är helt okej, den lyser upp ett mindre rum och definitivt ett bord.

Om man hänger upp enheten kommer dock ljuset att skuggas under enheten då ljuset sprids mot sidorna och reflekteras dåligt rakt ner. Lampan lyser i 80 lumen (tillverkarens siffra).

Den har tre ljuslägen som man kan ändra på med en knapp längst ner på foten av lampan, kallt (blåaktigt), varmt (gulaktig) och den tredje använder både kallt och varmt samtidigt. Det är alltså tre olika typer av ljus, inte effekten som man kan variera.

Lampans brinntid från 100% laddat är cirka 25-26 timmar på hög effekt, sedan går lampan ned i ljusstyrka. Efter 36-37 timmar är lyset svagt men går att använda som ledbelysning, efter 40 timmar är det knappt användbart.

Lampan funkar även efter att Powerbanken och radion lagt av. Efter 6 timmar hade lampans styrka halverats.

Enheten har en vev som kan användas för att ladda. Efter 10 minuters vevande (från när lampan knappt lös) går den ned i styrka efter 2-3minuter och minskar successivt. Belysningen blir svag efter 1 timma och 40 minuter. Då går den knappt att använda för ledsyn.

Ficklampan/lampan i bottnen

Ljusstryka utomhus: 5-6 meter, vilket är helt OK. Värt att notera är att denna lampa fungerar även när batteripacket i princip är tomt, den drar dessutom väldigt lite ström.

Radion

Radion tar emot på FM och DAB+ och har en display  där all info syns.

Displayen är upplyst och är lätt att se. Att ställa in kanaler sker antingen manuellt eller via automatisk sökning. Kanalerna sparas som favoriter och är lätt att byta mellan.  Ljudet är helt ok ljud, lite burkigt men inte alls som med andra billiga radior jag har hört.

Tiden igång med 100% laddat batteri är ca 87 timmar och 30 minuter om du har den igång på lagom volym utan att stänga av den.

Mottagningen är bra. 5 meter under jord var inga problem, endast lite brus. 8-10 meter under jord gick det dock endast att urskilja att det var sändning men inte vad som sändes.

Efter tio minuters vevande kan jag lyssna på radion i cirka 1 timme och 15minuter.

Radion fungerar när Powerbanken är ”tom” och spelar och 1 timme och 32 minuter med FM på P4 skvalvolym.

Konkakter

Det finns två USB-kontakter; USB-C ingång och USB-A utgång.

Enheten laddas med USB-A till USB-C kabel och detta är något som följer med i kartongen. Det går inte att ladda den med USB-C till USB-C. Den har genomströmmande laddning vilket innebär att du kan ladda enheten och samtidigt ladda en telefon/iPad eller liknade från enhetens USB-A.

Laddningstiden från helt tomt (radion startar inte) ca 5h 30min

Ergonomi

Veven sitter bra på plats och är inte i vägen utan är infälld. Ergonomin kändes helt okej, motståndet kändes precis lagom. Att ladda från 0-25% kommer att ta 5h. Så veven är endast för absolut nödfall.

Solceller

Solcellerna verkar känna av väldigt svagt ljus. Radion signalerade laddning när den stod i mörker vid ett tänt ljus.

För att testa solcellerna lade jag den i fönstret (solig vinterdag). Jag hade dragit ur batteriet så pass att radion inte startade och batteriindikatorn visade low battery. Enheten stod i söder fönster med solcellerna riktade mot solen i 5 timmar. Radion kunde efter det spela ungefär en halvtimme på denna laddning. Så även under vintern kan man använda solcellerna.

Sammanfattning

Hela enheten känns stabil och tålig, enligt specifikationerna är den IPx5 tålig vilket innebär att den ska tåla lätt regn.

Det känns att enheten är byggd för att vara en lykta/camping lampa. Du startar den med att ”dela” på höljet och då startar lampan automatiskt. Batteritiden är verkligen imponerande och den känns både stabil och hållbar.

Enheten kommer att vara en given följeslagare på våran campingur i sommar och har en bra plats i vår krisberedskap. Något som är riktigt bra med Sandbergs produkter är deras garanti på 5 år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *