Vad har du preppat? [vecka 20 2019]

Att ständigt utvecklas och att förbättra sig tillhör människans natur, det råder ingen tvekan om. Ibland betyder utveckling till och med att börja om från början bara för att lära om men med nya insikter. Lärdomen vi utvecklar dag för dag är en del av något naturligt, men som allt annat naturligt, är det ibland svårt att förstå hur långt man har nått.

Därför tänkte jag starta en serie fredagsinlägg där jag varje vecka delar med mig av mina småsaker som jag har gjort för att bli bättre förberedd. Som nybörjare inom prepping, finns det mängder av förbättringar, men även de mer rutinerade individerna strävar hela tiden efter att nå längre, bli bättre och hålla ut längre. Därför innehåller detta inlägg några tips från andra källor än undertecknad, men ju fler desto bättre, eller hur?

Amortera mera!

Strax innan alla olyckskorpar började skrika sig hesa och vår älskade krona föll som en sten, passade jag på att sälja huvuddelen av mitt aktieinnehav. Jag har aldrig varit speciellt aktiv bevakare eller handlare av dessa värdesaker, och såg nu en möjlighet att bli av med ett huvudbry samtidigt som jag minskade min skuld till banken.

Många av mina bekanta har tyckt att jag är knäpp som inte behåller aktierna och suger i mig avkastningen. Men problemet för mig är samma som med att jag inte ska amortera utan spara undan istället; pengarna brinner upp ändå, till ingen nytta. Bättre att göra mig av med artificiella spaningar och betala av min skuld tycker jag!

Förbered familjen

Tack vare inspiration från en Twitterbekant och Podcasten Survivalist Prepper, har jag nu börjat skapa en dokumentation som berättar för mina nära och kära vad de ska göra i händelse av en kris. I denna skrivelse försöker jag dokumentera var alla nödvändigheter finns, hur de ska agera när de förstår att något stort händer/har hänt och vad de ska tänka på.

Bara att dokumentera detta är en nyttig övning för mig då jag tvingar mig själv att på detaljnivå berätta om allt vi har och allt jag lärt mig.

Utrustning och klädsel

Även om jag har det riktigt tajt med ekonomin under denna del av månaden, kände jag mig tvingad att införskaffa lite nya nödvändigheter inför kommande aktiviteter. Det blev ett par ordentliga ”vildmarksbyxor” åt mig och min son samt ett tremannatält som vi tänkte öva att sätta upp nu i helgen.

Som om inte det vore nog, var jag till slut tvungen att göra slag i saken och äntligen beställa mina efterlängtade M90-kängor. Jag kan ju inte traska omkring i skogen endast i gymnastikskor. Nu blir det skärpning!

#prepperSE #prepperfredag #preppervecka

Jag slängde även ut frågan till vänner i Twitter-Sverige via taggarna i rubriken och fick till svar att även vana preppers minsann stärker sin förberedelse varje vecka. Vad sägs till exempel om:

  • Öka vattenförrådet med 4X25 L dunkar
  • Införskaffat boken ”Slöjda med skräp” av Malena Skote (ISBN 9789163975561) – den lät så intressant att jag själv lade till den på önskelistan!
  • Fyndat plättlagg av gjutjärn
  • Ökat på med konserver och matmix för Quinoaburgare – måste testa detta med!

Vad har du gjort för att öka din beredskap?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *