Adventskalender, Lucka 24

Vardagsprepping-vänner…det är dags för den allra sista luckan i vår adventskalender. Tanken har varit att ni skulle få enkla tips på hur ni, oavsett om ni är nybörjare eller rutinerade preppers, kan öka er beredskap.

Jag skulle vilja att vi stannar upp och tänker på begreppet ”öka”. Det handlar helt enkelt om att bara bli lite bättre, skaffa ännu lite mer förnödenheter eller att boosta kunskapen, alternativt uppmärksamheten. Att öka på något, tar pressen från att man inte har något från början. Det enda som detta uttryck betyder, är att det är mer eller bättre efteråt än vad det var innan vi ”ökade”.

Samma sak gäller såklart prepping. Det spelar liksom ingen roll hur många tusen konserver du har, eller om du inte har några konserver. Om du köper en extra burk med krossade tomater, har du en konserv mer än vad du väntat dig. Prepping är inte en tävling om vem som har flest prylar, vem som kan mest eller vem som har flest vapen. Prepping handlar om att du, som individ, stärker din beredskap ett steg i taget.

Det är aldrig för sent att börja, det går inte att öka sin beredskap för mycket och det går inte att lära sig för mycket. Det enda som eventuellt kan hända, är att du börjar befinna dig i ett läge där du har koll. Koll på dina förnödenheter, koll på din utrustning och dina färdigheter och koll på läget i din närhet. När du är på den platsen, gäller det att inte sluta utan att fortsätta öka din beredskap. Kanske utöka den till att påverka folk i din närhet, kanske att påverka omgivningen i stort?

Om du har följt adventskalendern så här långt, hoppas vi att du som erfaren prepper har lärt dig något nytt eller upptäckt en förmåga som du behöver återuppväcka. Om du är helt ny inom prepping, hoppas vi att du har förstått att det inte krävs speciellt mycket för att bli en vardagsprepper, och att det inte finns någon maxnivå för din prepp.

Det vi strävar efter på vardagsprepping är att fler och fler bygger upp sin prepp, sitt motstånd mot kriser, sin styrka i samhället och en helt ny syn på världen där vi lever. Tillsammans måste vi bygga vårt samhälles beredskap, en konserv i taget, en vattendunk åt gången och en färdighet till i kunskapsskafferiet.

Jag hoppas att du har orkat läsa allt ovan och inte bara letat efter ordet ”utlottning” i detta inlägg. För i vanlig ordning, har vi en utlottning öven denna sista fredagen i adventskalendern! Om du inte har gjort det, vill jag att du skrollar upp till toppen och läser.

Så. Bakom dagens lucka lurar två saker, varav endast en kommer en lycklig människa tillgodo. Vi lottar ut en av följande:

Maxpedition Mini Pocket Organizer; en EDC för minimalisten. Den här väskan kommer att utmana dig i ditt EDC-tänk (på ett bra sätt). Här får du plats med exakt det som du behöver i en varje-dag-situation. Inget annat.

Feuerhand 276 olje/fotogen-lykta; en perfekt ljuskälla för dig som redan har powerbanks, pannlampa eller ficklampor. Denna dyrgrip skänker ett varmt, mjukt sken som ger trygghet, även i total avsaknad av el. Det enda du behöver preppa är lite lampolja eller lysfotogen.

För att deltaga i utlottningen vill vi utmana dig genom att dels berätta för en potentiell vardagsprepper att vi finns (de får självklart också deltaga), dels säkerställa att du själv prenumererar (YouTube och Podcast), samt berättar för oss hur du stärkt sin prepping i år och/eller vad du kan göra för att få fler att vakna upp och förstå vikten av beredskap i vårt samhälle.

Skicka ditt svar till info@vardagsprepping.se. Kom ihåg att berätta vilken sak som du mest av allt önskar dig. Om du vinner, får du självklart gärna ta en bild och tagga oss i den! 🙂

GOD JUL!

Sköt om dig, preppa lugnt, och glöm inte vattnet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *