Bli en vardagsprepper + på 52 veckor [vecka 15] 

Sund prepping tar ju i beaktande samtliga individer i hushållen. Alltså alla som bor i hemmet och inte bara partner och eventuella barn utan även våra husdjur.

Husdjuren är verkligen en del av familjen och ökar känslan av hopp – tänk att ha en spinnande katt bredvid dig som värmer upp sängen. Eller en gosig vovve som hänger med familjen vad den än gör.

Därför är det lika viktigt att vi tänker på våra djurvänner när vi gör vår plan. Vi vill ju ogärna att de ska bli sjuka eller svaga om något allvarligt inträffar!

Preppa för husdjuren 1 – Foder och toalett

I inlägget om vatten, har vi redan nämnt att du ska preppa vatten till era djur också så det hoppar vi över idag. Istället tittar vi på de där vardagliga sakerna och ger också tips på vad du kan hämta mer inspiration.

Foder

Mat är ju viktigt för både människor och djur. Och lite beroende på vilken typ av djur du är vän med, varierar fodret. Småfåglar äter fröblandningar, kaniner äter gräs och blad samt foder. Du vet bäst själv vad ditt djur äter. För vår del har vi två katter där den ene endast äter torrfoder och den andre äter nästan vad som helst.

Det viktigaste är att du känner till vad de äter, vilket foder de gillar och hur det går att förvara. Torrfoder håller ganska länge och likaså konserverad djurmat. Men fundera också på om ditt husdjur kan äta annat än producerat foder. Om du har kaniner och det kniper, kanske du kan hämta fräs och blad att servera dem?

Om du använder torrfoder, se till att försöka ”bunkra” upp med en eller två påsar extra på samma sätt som du gör med konserver i ditt skafferi som vi skrev om i vecka 2.

Toalett

Ju större djur du har, desto mer behöver du tänka på sanitet. Hundar brukar ju gå ut och göra sitt och självklart förväntar vi oss att du som ansvarsfull prepper använder och har ett lager av påsar att plocka upp avföringen med.

Om du har djur som ”går på lådan” går det såklart att använda buffert här med. Köp in extra av kattsanden som ni använder. Tänk också på att det finns mängder av naturliga alternativ till kattsand. Till exempel vanlig sand, sågspån med mera. Dock kan ju katter vara extremt petiga med hur de vill ha sin toalett.

Om du är osäker på hur länge till exempel din kattsand räcker, skriv dagens datum på förpackningen när du öppnar den och anteckna sedan när du öppnar nästa förpackning.

Läs mer

Att göra

  • Se till att du vet hur mycket mat som går åt per månad för dina husdjur
  • Se till att du känner till hur länge eventuella toalett-strö räcker
  • Börja bygg upp buffert för mat (torrfoder är dyrt så planera noggrannt)
  • Börja bygg upp buffert för toalett-strö
  • Om ditt husdjur kan äta alternativt, naturligt foder såsom gräs, se till att testa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *