Lucka 2: Inventera din frys och ditt skafferi

En av de grundläggande sakerna vi behöver för att överleva är mat. Även om du inte har börjat förbereda dig har du säkert en hel del redan hemma.

Börja med att inventera! Jag vet att det låter trist och är inte så roligt att göra men det är nyttigt för dig att göra det. Att få koll på vad du har i ditt skafferi och i din frys kan vara en ögonöppnare för dig. När du har inventerat klart, alltså skrivit ner vad du hade i skafferiet och frysen på ett papper, börjar nästa steg i denna övning.

Du ska nu försöka beräkna vad du kan göra av det du har och hur många måltider (frukost, lunch och middag) du kan får fram av detta till de som ingår i ditt hushåll.  Saknades det någonting för att kunna tillreda måltiderna? Var det något litet som skulle kunnat göra måltiderna lite godare? Se till köpa dessa saker nästa gång du är och handlar. 

För att utöka ditt förråds första lager (kyl, frys och skafferi); ta för vana att köpa en eller ett par extra av någon eller några produkter varje gång du är och handlar. Jag menar nu verkligen varje gång du handlar! Om du så bara är i affären för att köpa en påse chips till din dotter så köper du en sak extra att stoppa i skafferiet. Gör det detta varje gång du handlar under några veckor så kommer du utökat ditt förråd en hel del. Testa det och gör en ny inventering i början på januari och se skillnaden!  

Du stödjer oss enklast genom att surfa till Patreon och väljer din nivå efter dina förutsättningar. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *