Pandemidagboken: Dag 14

Så var det fredag igen. En ny dag med allt vad det innebär i form av arbete, presskonferens för att lugna oss, att handla för helgen och försöka hinna med arbetet mellan allt detta.

Vi brukar bege oss en bra bit utanför staden för att handla inför kommande vecka och så gjorde vi också idag. Hyllorna på ICA Maxi i Nacka, gapade fortfarande tomma, åtminstone i avdelningarna för bakning. Vårat lager av Manitoba Cream-mjöl har tagit slut och jag ville därför fylla på det så snart som möjligt. Men det visade sig vara lönlöst idag. Bättre lycka på att annat ställe.

Som sagt. Inget anmärkningsvärt nytt idag. Möjligtvis den läskiga händelsen i närheten av vårt hem där en människa blev skjuten mitt under dagen. I dagsljus och på öppen gata som jag förstår det.

Men som sagt. Vi är grodorna i det ständigt varmare vattnet. Händelsen känns fruktansvärt obehaglig, men samtidigt har vi lyckats borsta bort den oroväckande snabbt ur våra medvetanden och ersätta den med vardagsplikter. Måste ju hinna laga till den friterade potatisen till vår Hamburger-middag ikväll!

Men vi håller oss inomhus så gott det går. Längtan efter att få vara ute i det fria pockar på ordentligt hos mig, och förhoppningsvis kan jag och junior hitta ett tillfälle under helgen där vi kan bege oss ut i skogen. Det finns ju så mycket mer att uppleva och prova på!

Någon kompis på Facebook postade idag att mer än etthundratusen människor har tillfrisknat från coronaviruset. Det låter fantastiskt bra. Men samtidigt kan jag inte låta bli att kika på vårt lands siffror: 3046 smittade, 92 döda och 16 smittade men tillfrisknade.
I min bok är det inte så muntra siffror.

Snälla. Stanna hemma i helgen. Få inte panik för att sammankomster över 50 personer förbjuds på söndag. Umgås med familjen istället för att gå på krogen. Ta ditt ansvar.

Trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *