Pandemidagboken: Dag 13

Igår skrev jag inget inlägg. Det berodde på att jag somnade bredvid sonen strax efter klockan 21:00. Jag vaknade halv ett och funderade på om jag skulle skriva några rader men orkade inte utan somnade om.

Idag har det varit full fart under förmiddagen dock. Mängder av möten som har fått min MacBook att koka över av hetta. Sedan har det formligen rasat in e-mail att ta hand om. Det känns som att IT-Sverige tog en paus under förra veckan, men har återgått till full fart igen nu.

Vi har knappt följt händelserna i Corona-Sverige idag. Förmodligen eftersom vi har blivit så mätta och så trötta på allt; på normaliteten, på tristessen, på skräcken och på ångesten.

Vi är i alla fall snart uppe i tretusen fall av smittade och över 70 döda, trots kraftigt förändrade mätresultat. Det målas upp hjältar och kämpar överallt nu för tiden. Kina har enligt statistiken i princip vunnit över smittan, men samtidigt visar statistik över mobiltelefonanvändare att någonstans mellan åtta till fyrtio miljoner abonnenter har försvunnit.

I ett samhälle där information och kommunikation spelar så stor roll är det nu för tiden väldigt svårt att förhålla sig till vad som är sant och vad som är falskt.

Men vi försöker vara optimistiska. Min hustru har vant sig vid att ”pojkarna” är hemma konstant. Hon sade under dagen att det börjar kännas som sommarlov. Och med solen för fönstret är jag inte sen till att hålla med. Det är snart hög tid att putsa alla våra fönster. Och det konstiga är att jag ser fram emot det!

På den positiva sidan ska jag nämna att våra allra bästa vänner idag levererade en burk med surdeg till oss. Jag har ju under några veckor försökt få till det med en egenodlad russinjäst som tyvärr dog igår. Därför känns det värmande att få en fin deg till hemmet som jag ska försöka värna om så att det kanske blir lite gott bröd till helgen eller nästa vecka.

Andra positiva saker är att jag äntligen gav med mig för min sons och min hustrus tjatande om en bra anime-serie som de ville att jag skulle titta på. Jag började att se ett avsnitt av 7 Seeds, och fick slita mig från skärmen när avsnitt tre slutade. Denna postapokalyptiska, tecknade serie blir därför mitt tips för dagen. Om du har Netflix, har du också möjlighet att följa serien!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *