Pandemidagboken: Dag 11

När det gäller smygande krissituationer eller samhällskollapser, beskrivs företeelsen ofta med ett exempel vilket kretsar kring en groda och en kastrull med kokande vatten. Om du släpper grodan i kastrullen med kokande vatten, kommer den att bli chockad och skadad, men den kommer omedelbart hoppa ur kastrullen.

Men om du låter grodan simma runt i kastrullen när vattnet är ljummet, och sedan öka värmen successivt , kommer den inte att märka av situationen förrän det är för sent. Den blir kokt och dör efter en stund. Detta scenario påminner en del om det som jag upplever i samhället just nu.

En ny dag. Ett nytt uttalande från Tegnell eller någon annan från Folkhälsomyndigheten. Fler smittade, fler döda. Ytterligare en dag i karantän.

Nu börjar situationen kännas mättad. Personligen orkar jag inte följa nyhetsflödet lika aktivt som innan, jag har blivit mätt och trött på surret. Och det värsta är att det är just denna situation som är så farlig. Den när vi slutar vara på vår vakt, slutar se kritiskt och sunt på situationen och erkänner krisen som en del i vår vardag.

Det är här misstagen brukar ske, när allt har blivit slentrian. Vi upplevde det själva idag och det är inte förrän nu ikväll som jag reagerar.

Under morgonen och förmiddagen satt jag hela tiden i möten via Teams. Först gruppens morgonmöte, sedan en avstämning med en kund som jag hjälper. Efter det möte med en blivande kund och sedan en utbildning för mitt företag i hur de kan använda plattformen Teams för att ersätta fysiska gruppmöten.

När allt detta låg bakom mig, började magen knorra. Familjen beslutade sig för att ta en promenad och köpa korv från ett av rikets bästa korvmojar; Günthers korv. Promenaden tog cirka 20 minuter och sedan fick vi stå i kö i nästan en timme. Tillsammans med…FOLK!

Även om vi befann oss utomhus, utsatte vi oss för en ganska stor risk. För att vi var tvungna att komma ut och röra på oss. Det är läskigt hur våra hjärnor funkar egentligen!

Som vanligt är det fritt fram att lära av mina misstag. Var inte grodan i det svala vattnet, var grodan som hoppar ur det kokande vattnet istället!

Bästa karantäntipset från Twitter idag:
Har du svårt att stanna hemma? Raka av ögonbrynen. Jag lovar. Det blir lättare.

En reaktion på ”Pandemidagboken: Dag 11”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *