Preppingkalendern 4/12

Nu är det vinter och i och med detta, är det även mer eller mindre kallt i vårt avlånga rike. Om det är något som kan få oss människor på knä snabbare än bristen på vatten (se lucka 1), så är det kyla och nedkylning.

Att klä sig i flera skikt är sedan länge ett känt sätt att bibehålla värmen och att transportera bort fukt från kroppen. Men vad gör du om du råkar köra av vägen precis i ett väldigt lågtrafikerat parti skogsväg och börjar frysa på grund av att du blött ned dig när du försökt få upp bilen ur diket. Hur blir du varm igen när kylan kommer krypande?

Lucka 4: Nödfilt

Det finns många olika sätt att bli varm igen. Men om vi ska tipsa om en billig, liten utrustningsdetalj med låg vikt så blir det självklart nödfilten.

Nödfiltar finns givetvis i en rad olika utföranden där de billigaste är relativt enkla och de lite dyrare har bättre hållbarhet och har en utformning som passar bättre att klä på sig.

Gemensamt för dessa genialiska filtar är att de reflekterar värme. Detta innebär att du kan slå in dig själv i en nödfilt och låta din kropp utsöndra värme som reflekteras tillbaka mot huden och på så sätt bilda en slags bastu.

Förutom att vira in dig själv som en stor kåldolme, kan du även använda nödfilten för att:

  • Isolera tältet
  • Använda som vindskydd
  • Använda som regnskydd

Jag har sett nödfiltar både på XXL och Biltema vill jag minnas, men eftersom jag inte hittar dem i sortimentet längre, tipsar jag om The General Prepper’s utbud där en filt kostar 29 kronor och ett fem-pack för tillfället slumpas bort för 99 kronor.

Har du fler tips om vad det går att använda nödfilten till?

En reaktion på ”Preppingkalendern 4/12”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *