Träna (preppa) kroppen med oss i juli!

I podcasten har vi ofta pratat om vikten att ha en god hälsa; att till exempel orka lyfta, bära, släpa eller annat fysiskt arbete. Men som så mycket annat är det svåraste med träning just att komma igång.

Därför tänkte vi köra en liten utmaning tillsammans med er som är intresserade. Visserligen startar vi en dag för sent, men det gör inget. Upplägget är följande:

Varje dag

En promenad eller löptur så långt eller kort du vill. Det bästa är dock om du aktiverar dig minst 30 minuter och gärna på morgonen.

3 dagar träning, 1 dag vila

  • Situps – börja med 20 (dag 2), öka sedan med 5 varje träningstillfälle
  • Crunches – börja med 8 (dag 2) och öka sedan enligt schema
  • Benlyft – börja med 8 (dag 2) och öka sedan enligt schema
  • Plankan – börja med 12 sekunder (dag2 ) och sedan enligt schema
  • Armhävningar – så många du orkar i ett svep

Magövningarna behöver självklart inte göras alla i ett svep, utan kan spridas ut över dagen. Vi kommer till exempel börja med endast 8 crunches men under sista dagen kommer vi att pressa 200 stycken!

Du kan ladda ned schemat här. Jag har snott det ärligt från internet.

Om du inte kan göra en övning på grund av skada, kan du hoppa över den eller hitta en annan, liknande övning som passar dig,

Om du känner av smärta när du gör en övning, måste du avsluta på en gång. Träning ska vara skönt och trevligt. Om det gör ont är det något som är fel, kontrollera med en läkare vad det kan vara.

Kommentera gärna om du hänger med i utmaningen och om du fullföljde. vi kommer att lotta ut en ”Prepper Deo” till någon av er som kommenterat. Ni kan höra mer om denna av Martin när han är ute och springer på YouTube 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *