Varför det är så kul i skogen

Hejsan allihopa det är jag Maxi här igen och idag ska jag berätta om varför jag tycker att livet i skogen är så kul!

När jag vaknar på morgonen och vet att vi ska ut i skogen så blir jag glad och oftast klarvaken av all positiv energi inombords tycker jag. Men det jag inte tycker om är att det ibland blir jobbigt av alla flugor som jag tror är getingar (jag hatar getingar eftersom att jag vill inte bli stucken).

Jag älskar att gå ut i skogen för att då brukar vi grilla och det är kul att elda enligt mig (låter jag som en pyroman nu?) och jag gillar pappas utmaningar där vi ska hitta material att elda med och att göra till exempel en vass pinne som man sätter en korv på eller en pinne som är formad till ett ”Y” som man kan använda till att lättare tända med eldstål/tändstål.

Jag hatar getingar och när vi är i skogen och grillar, brukar jag ta en bränd pinne som brinner lite fortfarande och vifta runt den så att all rök sprider sig för att få bort alla getingar (i alla fall i en liten stund).

Oftast när vi eldar blåser det alltid rök mot mig och det svider hela tiden i ögonen . Röken söker sig till den som är vacker – pappas anm.). Men det hjälper mot getingar i alla fall!

En annan sak som är kul är alla prylar som vi får prova tack vare samarbetet med våra kompisar på General Prepper. Vi har fått testa knivar, sovsäckar, tält, en hammock, en ryggsäck och en massa annat.

De prylarna jag gillar mest är tältet (Snugpak Ionosphere) för att det är vattentätt och har myggnät innanför en liten ”dörr” och det är lätt att montera. Jag tyckte att hammocken var lite svår att sätta upp eftersom man måste hitta två träd som sitter tillräckligt långt ifrån varandra så att man kan sätta fast hammocken så hårt så att den klarar av att hålla en människas vikt (allt beror på linornas längd och hur man spänner upp hammocken – pappas anm.)

Vi fick pröva två tält ett som var ett enmanstält och ett tvåmannatält, Enmanstältet var litet men tillräckligt stor för en vuxen och en tonåring, eller två små barn (får jag säga så?).
Ja, det är helt OK att skriva två små barn – pappas anm.
Enmanna tältet var bra för att det isolerade all värme jättebra. När det blir kallt utomhus vill man ju vara varm. Det hade även ett myggnät som tvåmannatältet.

Vad tycker du att jag ska skriva om nästa gång? YouTube är ju inte allt. Åtminstone inte om jag ska lita på pappa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *