Adventskalender, Lucka 23

Börjar du planera inför nyårsmiddagen redan nu? Eller har du kanske tagit ledigt så att du har tid över i mellandagarna? Passa då på att inventera ditt skafferi

Och om du inte har något skafferi, planera för att skaffa ett som innehåller saker som du använder emellanåt. Det kan vara majskorn, krossade tomater, mjöl, bakpulver eller socker.

Det viktigaste med ditt skafferi, är att det innehåller saker som du använder. Och om det nu är så att du köper hem den mesta maten, bör du tänka över vilka maträtter du kan börja laga och fylla på skafferiet efter det.

Tanken med hela den här övningen är att fylla på dina råvaror, dina matvaror och dina torrvaror så att du klarar dig längre än vad du gör idag. Det spelar ingen roll om du handlar en gång i månaden, en gång i veckan eller varje dag.

Alla varianter finns och alla möjligheter existerar att skapa dels en behagligare vardag (där du inte behöver gå till affären varje dag) och dels en mer förberedd situation (där du har matvaror för att klara hushållets kaloriintag under en lite längre tid).

Fundera på vad ni ofta äter under en vecka. Bryt ned detta till råvaror och lägg sedan dessa till en lista. Om det blir för stor utgift, delar du helt enkelt upp inköpen över flera veckor eller månader.

Men se till att agera nu. Passa på att handla de där goda tomatkonserverna från Italien nu. Köp majskornen nu. Köp ett extra paket med kakao, men gör det snart. Fyll på din buffert så snart du kan, gör det stegvis och gör en rutin av det.

På så sätt bygger du upp din familjs, men även samhällets beredskap. En konservburk i taget!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *