Adventskalender, Lucka 6

Det finns mängder av sätt att lära sig mer om beredskap eller prepping. Självklart konsumeras mycket information via YouTube, poddar och bloggar idag, men med detta inlägg vill vi tipsa om ett gammalt, beprövat och avslappnande sätt att lära sig mer.

Att läsa en bok.

En bok om prepping – för alla åldrar 

Det finns många böcker skrivna om krisberedskap och prepping på svenska och ännu flera på engelska. Köp en bok inom ämnet för att läsa på och utöka dina kunskaper och som hjälp för att få igång eller röra om dina tankar i ämnet. 

För den vuxne preppern, vill vi rekommendera boken ALLTID FÖRE av REKYL och Semper Miles som i våra ögon är en bok som speglar vår syn på vardagsprepping väldigt bra.

De presenterar själva sin bok som följande : 

”Innehållet fokuserar på scenarier som är sannolika och som de flesta kommer möter någon gång i livet. Boken ger dig konkreta verktyg för att bygga upp familjens beredskap inför en rad scenarier – från separation och sjukdom i familjen till att bli av med jobbet och konsekvenserna som följer med det. Det här handlar inte om att överleva jordens undergång eller en zombieapokalyps, sådana böcker finns redan. Här tar författarna avstamp i vardagliga situationer som snabbt kan få livet att slutta utför.”

Boken kan du beställa på REKYLs hemsida. Den blir en perfekt julklapp tillsammans med någon häftig T-shirt som de också har i sin shop.   

För den yngre läsaren (10 år och uppåt), rekommenderar vi självklart Helena Söderbloms båda böcker När världen slocknar samt När fjället tystnar vilka båda är utmärkta böcker för ungdomen i familjen eller varför inte föräldern? 
Böckerna kan du beställa hos valfri bokhandel, eller direkt på Helenas websida.

Har du riktigt små barn som du kanske läser för, är valet enkelt. Alva och mörkret, skriven av Sofia Weiss och Heidi Forssell LaGrasta, är en mycket bra bok som tar itu med den verkliga krisen för mindre barn; vad händer om det blir mörkt? Även i detta verk, vävs prepper-tänk in på en mycket sund nivå. 
Boken finns att beställa i valfri bokhandel som till exempel Adlibris eller Bokus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *