En dag i skogen: Marshmallows

När sonen efter lunchen en söndag, helt plötsligt utbrister; pappa, skulle vi inte ut och ”preppa” idag, finns det inte mycket annat att göra än att ta grejerna och springa ut.

Vad som var bra med den här övningen var att vi inte hann förbereda oss. I backspegeln ser jag det som ett test på att vi är förberedda. Vi kontrollerade ingen packning och vi vände inte tillbaka för att vi hade glömt något. Söndagsäventyret satte igång vare sig vi hade förberett oss eller inte.

När vi kom ut till vår egna lilla skog, alldeles söder om Stockholm, kände jag återigen friden i kroppen. Pulsen sjönk och medvetandet höjdes till en förnämlig grad. Kort och gott så var både jag och sonen mycket nöjda över att i valt att tillbringa eftermiddagen i moder naturs allra heligaste.

Som du kanske ser (om du orkar dig igenom hela avsnittet) har vi väldigt kul när vi är fria i det fria så att säga. En intressant iakttagelse är dock att det börjar bli allt svårare att få fyr på elden lika enkelt som i somras. Vi ser dock fram emot att testa nya sätt att få värme under hela året, oavsett om det stavas kåda eller kemisk gelé. Vi får be att återkomma med fler exempel!

Sköt om er och se till att ta er ut i naturen så snart som möjligt!

2 reaktioner på ”En dag i skogen: Marshmallows”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *