Ett stort, ödmjukt tack!

Sedan 2016, har profilerna bakom den erkända bloggen Par i Prepp, uppmärksammat individer som ”gjort något särskilt för antingen sin egen preppsituation eller den svenska scenen för prepping och hemberedskap i sin helhet”.

Så hände också i år. Och faktum är att jag inte hade en aning om företeelsen förrän för ett tag sedan då jag såg en tweet om att juryn hade enats om ”det Stora Prepperpriset till Alfred Nobels minne”.

Här om dagen utsågs vinnaren…

…och det blev vi. Alltså bloggen vardagsprepping.se!
Alltså jag och min son! Vi som utvecklats från stadiet där vi fantiserade om, och lekte zombieapokalyps, till där vi är nu där vi älskar att vara ute i naturen. Och där vi älskar att hänga i hammockar.

Vinnarna av årets pris tilldelas två personer som inte bara gjorde ett stort avtryck hos oss, när vi hade chansen att träffa de båda. De är synnerligen välförtjänta av priset för sin lust att ge sig ut i naturen, utforska, experimentera, lära sig mer och framför allt annat skriva ned och berätta om det så att vi andra kan bli klokare.

Året har gått så fort och vi har upplevt så otroligt mycket. Som jag skrev i vårt jubileumsinlägg, är mängden trevliga och vänlig människor som vi har träffat något som övergår vårt förstånd. På riktigt.

Och det härligaste är att vår resa till beredskap och förberedelse inte alls har varit jobbig på något sätt. Snarare sinnesutvidgande och inspirerande. OK, möjligtvis tyckte Maxi att det var jobbigt emellanåt när vi vandrade på Sörmlandsleden, men det är ju en lärdom det också!

Att skriva om mina upplevelser under tiden jag lär mig, har alltid varit ett bra sätt för mig att dokumentera och formulera vad jag lär mig, och därför skapade jag bloggen från början. Alla preppar på sitt eget sätt och de som precis börjar, har (liksom jag) förmodligen en tendens till att börja med att köpa allt som ”man måste ha”.

Därför är förmodligen de allra första inläggen något spretiga och felriktade. Eller inte. Men när jag ser tillbaka på dessa tio månader som jag har bloggat, är det en sak som jag är otroligt stolt över; jag har lyckats att påverka människor!

När det kommer till spel, musik, kläder och annat flyktigt, ser jag påverkan (tänk influencers) som något av ondo. Men när budskapet handlar om något som påverkar människors situation till det bättre (prepping, beredskap, kärleken till naturen) så kan det ju liksom aldrig bli fel tänker jag.

Därför är jag så oerhört stolt över att vi har blivit uppmärksammade på det här sättet. Vi kräver inget, vi vill inte ha något, ingen försöker få oss att påverka er. Jag skriver om det jag brinner för, jag har sett en möjlighet att ”lura” ut min son i skogen. Jag tog chansen, lurade honom och fick på köpet en prepping-bästis och en framtida stjärna framför kameran.

Allt det jag lär mig, lär han sig också. Min son delar alla mina erfarenheter med mig, oavsett om det handlar om att avfyra en grovkalibrig pistol, gosa med kaniner för att sedan äta nygrillad kanin, se på när en kyckling slaktas eller att bereda en sovplats under kraftigt regnfall.

Han får ta del av verkligheten och den verkligheten försöker vi förmedla till er, våra läsare.

vardagsprepping.se är och förblir en blogg där jag förutsätter att läsarna orkar läsa, och att de faktiskt vill läsa eftersom vi belyser ett ämne som många funderar kring. Beredskapen i Sverige kräver att medborgarna känner ett ansvar och agerar därefter. Vi har länge levt i en skyddad verkstad där ”inget kan gå fel”.

Men något kan gå fel. Någon gång kommer något att gå fel. Och ju mer förberedd du är, desto mindre belastar du övriga i din närhet.

Återigen, ett enormt stort tack för utmärkelsen och ett lika enormt tack till dig som läser bloggen!

En reaktion på ”Ett stort, ödmjukt tack!”

  1. Good work, tack för ert engagemang och hur ni delar med er. Grattis till utmärkelsen och till er fina gemenskap!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *