Lucka 16: Simulerat elavbrott-övning

Att aktivt utsätta sig för en obekväm situation är ju inte något vi gärna gör. Men faktum är att för varje sådan situation som vi genomlever, lär vi oss alltid någonting. En obekväm situation som vi verkligen kan rekommendera är att simulera ett elavbrott. 

Det går att göra hur långt och plågsamt som man vill, men rekommendationen är väl ändå att försöka börja med 24 timmar. Stäng av all el (förutom kanske kyl- och frys då) och känn efter hur det känns att vara utan denna bekvämlighet ett tag. Hur jobbigt är det att laga mat? Hur beter sig familjen utan internet? Hur mörkt blir det i huset eller lägenheten egentligen? 

Det finns många lärdomar att anskaffa sig i en sådan här övning. Om du vill göra den lite mer utmanande, kan du även stänga av vattnet och inte spola på toaletten. Det är ju realistiskt eftersom avlopp och färskvatten också kommer att bli lidande efter ett tag om elen försvunnit i hela samhället. 

Men det viktigaste är ändå att prova. Att göra övningen – helst med hela familjen inblandad. 

Hör gärna av dig om du har gjort en sådan övning eller planerar att genomföra den. Det är alltid intressant att diskutera! 

Du stödjer oss enklast genom att surfa till Patreon och väljer din nivå efter dina förutsättningar. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *