Lucka 17: Ekonomisk buffert

Detta är grunden till all sund prepping över huvud taget. Och samtidigt kan det också vara det absolut svåraste att lösa. En ekonomisk buffert hjälper dig att preppa för alla möjliga saker; arbetslöshet, långvarig sjukdom, plötsliga oförutsedda utgifter för att nämna några. 

En ekonomisk buffert bygger på att veta hur mycket pengar man har, vart pengarna tar vägen och hur mycket man har att röra sig med. När du vet hur mycket pengar som kommer in till hushållet och hur mycket pengar som går ut varje månad, är det mycket enklare att börja bygga sin buffert. 

Många nämner tre månaders utgifter som ett sunt mål att sträva efter att lägga undan. För att veta hur mycket detta handlar om behöver du göra ditt budgetarbete och ta reda på vart pengarna tar vägen, vilka utgifter som är absolut nödvändiga och så vidare. 

Bygg sedan din buffert långsamt – en månad i taget. Se till att använda automatiska överföringar i din bank. 

Lyssna gärna på avsnitt ”103. Den med Över till annat” där du får träffa Matilda som har ett utmärkt trick för att skapa en sund budget. Lär dig “kontotricket” som Matilda alltid pratar om. Du hittar henne enklast på Instagram

Du stödjer oss enklast genom att surfa till Patreon och väljer din nivå efter dina förutsättningar. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *