Lucka 20: Värme och skydd

Värme och skydd är viktigt, oavsett om du är ute i det fria eller traskar runt i lägenheten. Det vanligaste skyddet vi har i vår vardag är just värmen. Men vad händer om det blir för dyrt att värma upp hushållet eller om det inte går på grund av vissa omständigheter? 

Fundera utifrån just din situation. Hur kan du hålla dig varm där du befinner dig till vardags? Om du bor i lägenhet kanske du är lite bortskämd med att alltid ha det varmt och skönt oavsett egen insats. Det kan vara så att du blir allra mest tagen på sängen. Även lägenhetspreppers behöver tänka efter gällande värme om något skulle hända. 

 Om du bor i villa kanske du har vedspis eller andra möjligheter att värma upp en del eller hela bostaden genom att elda. Inventera i så fall vedförrådet. Klarar alla av att flytta veden? Klarar alla vuxna av att tända i spisen på ett säkert sätt? 

Om ni har funderat kring att slå upp tält inomhus, säkerställ att ni vet var tältet är någonstans och att alla kan sätta sätta upp det. Har ni inget tält, går det att bygga en koja av filtar och mattor någonstans?

Om du har gaskamin eller andra värmekällor, se till att funktionstesta dem samt kontrollera mängden av eventuellt bränsle som går åt. Tillse att ni har extra bränsle så det räcker en tid.

Du stödjer oss enklast genom att surfa till Patreon och väljer din nivå efter dina förutsättningar. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *