Prepper Basics 3-5

Vi har gjort lite framsteg i vår YouTube-serie som vi kallar Prepper Basics. Vi försöker än så länge hålla oss till grunderna i överlevnad där det absolut viktigaste såklart är hopp, skydd och vatten.

Om du har missat vårat försök till en pedagogisk förklaring, är det såklart inte försent – det är aldrig försent att börja preppa!

Del 3 – Att skapa skydd själv

I vårt land, är vädret oerhört lynnigt, det känner de flesta till. Midsommarafton är ju ett lysande exempel på rikets förmåga till att överraska oss; slipper vi en kalldusch till sillunchen, är vi lyckligt lottade.

Samma sak gäller vid till exempel vandring i skogen. Skulle vi gå vilse när det börjar skymma, kan det vara läge att tänka efter och förbereda ett vindskydd.

I detta avsnitt försöker vi bygga ett någorlunda tätt vindskydd för första gången. Det finns såklart en enorm förbättringspotential när det kommer till hantverket, men man måste ju börja någonstans 🙂

I vårt scenario, begränsade vi oss till en nödfilt samt kniv, yxa och såg.

Del 4 – Hopp [Hitta vilse]

I detta avsnitt, begav vi oss till en av landets alla Hitta Vilse-stigar för att se om vi kunde lära oss något nytt. Begreppet Hitta Vilse, är framtaget av Civilförsvarsförbundet och riktar sig till föräldrar samt barn i 4 till 10 års ålder. Läs gärna mer på Civilförsvarsförbundets hemsida.

Stigen som vi hade valt ut, tog inte längre än en kvart att gå och det märks tydligt att målgruppen är av det yngre slaget. Men vi fick ändå lära oss en hel del nyttigt som att till exempel bygga en koja och hänga skräp i trädet för att bli lättare att finna. Ett praktiskt tips var att skapa ”onaturliga” former runt omkring sig, exempelvis symmetriskt uppradade grenar på marken. På så vis, märks det tydligare att en människa finns i närheten.

Del 5 – Att hitta vatten

Här tog vi hjälp av Klas från YouTube-kanalen Var Redo. Han var snäll nog och visade oss hur vi kan hitta vatten i skogen och var någonstans vi säkrast hittar rent vatten som förmodligen inte ens behöver filtreras eller kokas.

Om man går vilse och har glömt sin vattenflaska, är det lika viktigt att hitta vatten som att kunna skapa sig ett eget skydd. Därför är vi lyckliga att kunna lägga denna kunskapen till vår arsenal!

Prenumerera gärna på vår YouTube-kanal så att du ser när nästa avsnitt dyker upp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *