Recension: Alltid Före

Finns det verkligen utrymme för ytterligare en bok, riktad mot preppers i Sverige? Vi har ju redan fått ta del av mängder av böcker innehållande tips på att börja preppa, spaltmeter med checklistor och intressanta infallsvinklar i form av till exempel zombie-överlevnad.

REKYL och Semper Miles tycker i alla fall att det har saknats en ”riktig” sådan bok i hyllan och såg därför till att skriva en. De tog grunden från Semper Miles bok Förberedd, ändrade och lade till en del.

Resultatet blev Alltid Före. Och ja, detta är boken som du har väntat på!

Lyssna på vår intervju med Jon från REKYL där vi pratar om boken:

Det här är inte alls den typiska prepper-boken som du är van vid och det märks tydligt redan från början. Här läggs nämligen stor vikt vid att preppa det allra viktigaste; dig själv. De första kapitlen handlar om dig, om hur du är skapt och varför det är så viktigt att göra saker nu. Inte skjuta upp dem tills i morgon.

Våra mindset är ju den viktigaste grunden att bygga på, och därför ägnas ett helt kapitel till detta. Sedan kommer sida efter sida med praktiska tips och en tågordning som kommer få dig att vilja sträcka på dig, skapa en robustare beredskap för dig och din familj.

Självklart finns checklistor i boken också, men dessa är väldigt vardagliga och rotade i verkligheten som vi lever i. Och de lämnar mycket till dig själv att överväga beroende på din situation. De här enklare listorna tycker jag är helt perfekta, speciellt för den som precis börjat sin resa inom beredskap. Eftersom vi lämnas med uppgifter att själva tänka efter, kommer vi undvika missarna som att till exempel köpa en dyr röjyxa (om vi bor i lägenhet) eller 150 liter stor Bug Out Bag (taktisk) då vi kanske inte orkar bära den fullpackad mer än 500 meter.

Jag gillar också speciellt det vardagliga, sunda språket som används i boken. Oavsett om det handlar om ekonomisk buffert eller påverkansoperationer, känns det som en påläst kompis sitter och berättar allt för mig.

Alltid Före är en av de bästa prepper-böcker jag har läst. Om inte den bästa. Det enkla språket, de korta kapitlen och introduktionen till varje kapitel, gör att den har en given plats i bokhyllan för mig.

Boken finns att beställa på REKYLs hemsida.

2 reaktioner på ”Recension: Alltid Före”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *