Recension: DosenBistro Pasta Bolognese

Jag fick tipset att kolla in utbudet hos conserva.de av en prepper-vän för några månader sedan. Sedan dess, har jag febrilt klickat mig runt på sidan och lagom till löneutbetalningen alltid klickat hem ett tungt paket innehållande förnödenheter.

I vårt förråd med varor som har lång hållbarhet finns numera allt från mjöl, pulvermjölk, pulversmör, nödvatten till gourmet-konserver från den tyska e-handelsplatsen. Men som bekant är det ju lika viktigt att ha ett robust matförråd som att faktiskt tycka om maten som finns däri. Därför offrade vi några av burkarna, begav oss ut i skogen, startade en eld, värmde maten och lät oss väl smaka.

I videon kan ni följa oss när vi flyr tokstan, anländer lugnet i skogen och får fyr i vår Hobo Stove med tändstål. Sedan överlät jag junior att avsmaka sin Pasta Bolognese. Han är ju trots allt bolognese-gourmeten!

Burken med pasta har ett bäst före-datum elva år i framtiden, något som är helt fantastiskt enligt mig, speciellt då det gäller en ”riktig” konserv, alltså ingen frystorkad dito. Det enda vi behövde göra var egentligen att värma maten och sedan äta. Jag provade visserligen att smaka av den kall med och smaken var helt okey då med.

Enligt Maxi, var det bästa med rätten själva smaken på köttfärssåsen. Den smakade ”äkta” på något sätt enligt honom. Det enda som drog ned betyget var att själva pastan var lite mosig, eller överkokt, något som förmodligen har att göra med att den ligger i själva såsen vid leverans.

DosenBistro Pasta Bolognese kostar cirka 40 kronor (3,95 EUR) och innehåller 380 kJ eller 90 kcal per 100 g, vilket blir 1520 kJ eller 360 kcal per måltid.

Betyg:
4,5/5 tändstål enligt Maxi och 3/5 från mig.

2 reaktioner på ”Recension: DosenBistro Pasta Bolognese”

 1. Hej hej!

  Spännande att höra om, måste in och kolla vad de har för spännande!

  Förstår att du menar conserva.de och inte .dr

  1. Hejsan!
   Utfärdar en varning för att det finns ganska mycket som är frestande att klicka hem. Dock ser deras lager lite tunt ut för tillfället (av förklarliga skäl).
   Tack för rättelsen gällande domännamnet, det är uppdaterat nu 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *