En observation under ”Corona-ångesten”

Ibland vaknar jag upp med en tanke, eller en idé om något som jag vill berätta. Några tankar om prepping, omvärlden eller nuläget. Dessa tankar är ibland svåra att omsätta i skrivna ord och därför har jag ibland med mig vår kamera och spelar in en videosekvens under tiden jag kör bil till jobbet.

Idag var en sådan dag. Jag funderade på hur covid-19, eller ”Corona-viruset” kan drabba oss som individer utanför sjukdomen. Resultatet blev denna lösryckta video där jag ventilerar lite tankar om vad som händer runt om oss.

Har du också sett tomma hyllor i din favoritbutik? Har du haft svårt att få ner en förpackning av alko-gel eller desinfektionsmedel i korgen när du handlar på apoteket?

Anledningen till detta fenomen är såklart ”panik-prepp” eller ”corona-ångest”. Människor i vår omgivning har blivit desperata och handlar det som de läser försvinner i länder som är drabbade.

Vad jag vill komma till i min video och i detta inlägg är att du, som prepper, bör ta tillfället i akt och observera sårbarheten i samhället. Jämför den med vad du preppar för och justera dina åtgärder i förhållande till händelserna.

Observationerna bör också ge dig en ytterligare inblick i varför samhället är så sårbart då vi förlitar oss helt på leveranser som sker i exakt rätt tid – när affärernas hyllor gapar tomma och när du behöver varor. Det krävs inte speciellt mycket i dagsläget innan hela korthuset faller; det räcker egentligen med att ytterligare en kris inträffar. Kanske ett krig, kanske ett omfattande elavbrott, kanske en naturkatastrof långt bort.

Därför är det bra att vara förberedd lokalt och i familjen. Många av de saker vi konsumerar idag har en mängd beroenden; både geografiskt och infrastrukturellt. Det krävs inte mycket i detta ramverk förrän vi står helt utan leveranser, utan nödvändigheter och utan möjlighet att klara oss.

Be smart, be safe, be prepared!

2 reaktioner på ”En observation under ”Corona-ångesten””

  1. Finns även sådana som inte haft någon krisberedskap alls som vaknat upp. Har flera på jobbet som insett att inte dumt vara förberedda precis som MSB uppmanar oss att vara, oavsett Corona eller inte. När dessa nu handlat lite mer än vanligt är det inte panik i mina ögon tex

  2. Samma här!
    Jag har bett dem att fortsätta tänka i andra scenario än karantän och ställa dessa mot sakerna de har köpt. Vi får följa upp med våra nyblivna prepper-kompisar när detta har lagt sig och fortsätta prata beredskap tycker jag 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *