Recension: Street Worschd [White Currywurst]

Det var inte bara junior som fick fylla magen under helgens utflykt i skogen; även jag fick möjlighet att smaka på något gott och värmande!

Igen blir det ett litet smakprov av produkterna som tyska conserva.de säljer. I dagsläget är företaget såklart drabbat av en oerhört stor efterfrågan och kan därför inte leverera förrän om cirka tre veckor. Men det är värt väntan…

Tyska tillverkaren Street Worschd skapar currykorv på burk med rejält lång hållbarhet. Liksom kollegan DosenBistro från samma land, levererar de utmärkt mat med minst tio års hållbarhet.

Vi lät korven med tillhörande sås puttra ett bra tag på vår Hobo Stove och avsmakade sedan några bitar. Enligt junior (och mig) är det en upplevelse som vi vill likna vid den som tillhandahålls av 7 eleven i Sverige; mättande men i stort sett smaklös. Såsen är aningen söt och fruktigt, vilket också utlovas på förpackningen.

När vi sedan häller på den medföljande currykryddan som ligger i säkert förvar under ett plastlock tillsammans med en liten trägaffel, öppnas dock smakriket upp rejält.

Kombinationen av kryddan, den lite söta såsen och den köttiga korven blir i det närmaste perfekt, åtminstone för korventusiaster. Det tar inte lång tid innan vi har skrapat stekpannan ren från både korvbitar och sås!

Street Worschd [White Currywurst] levererar 400 gram god korv som innehåller 638 kJ eller 149 kcal per 100 gram – en bra måltid rent energimässigt också! Priset är cirka 40 kronor (3,95 EUR). Titta nu på hela Youtube-videon så får du se hur glada vi blir av denna goda mat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *