Test av vevradio BD11RD2000

I dagens läge kan det emellanåt vara svårt att få tag i en vevradio. Utbudet har minskat lite grann på grund av halvledarbrist samt att de flesta tillverkas i Kina.

Men vi har fått möjligheten att testa några nya modeller och först ut i denna korta svit om två recensioner är Patriks debut som vevradio-testare!

Läs hela recensionen för en chans att vinna denna prisvärda radio som dessutom är utvärderad av vardagsprepping!

Nu är det dags för mig att göra mitt första test av en vevradio. Det är svårt att göra ett lika gediget och bra test som Martin brukar göra eftersom han verkar älskar att plåga sig med dessa. Jag fick denna radion skickad till mig av beredd.se där de ville vi skulle göra ett test. 

När jag plockar fram vevradion ur sin förpackning slår det mig hur tydligt den syns. Det är ingen risk att förlägga den någonstans – den kommer alltid att synas väl. Radion är skön att hålla i och det känns som att den tål en hel del.

Enheten har ett vred där radion sätts på med ett tydligt klick. Sedan blir jag lite konfunderad. De andra vevradior jag äger har ett vred där man ställer in frekvensen där det är enkelt att ställa in den frekvens man önskar. För du har väl koll på Radio P4 lokala frekvens?

På denna vevradio får man istället scanna efter kanaler och det gör det i mina ögon lite svårare att hitta den kanal man önskar. Vevradion kan också användas som en MP3-spelare. Denna funktion har jag inte testat men kanske kan vara intressant att ha om man har sparad musik på ett TF – eller Micro SD-kort och vill ha möjlighet att spela upp musiken vid en kris. 

Jag laddade vevradion fullt för att testa dess kapacitet. När den var fulladdad satte jag på radion och den inbyggda lampan. Efter cirka sex timmars spelande la radion av. Innan dess blev jag dock tydligt påmind om att det var på gång. ”Low battery” hördes tydligt ett flertal gånger innan radion la av. Lampan fortsatte att lysa i drygt 3 timmar till. 

Efter detta testade jag att ladda den med hjälp av veven. Det gick förvånansvärt enkelt och veven var behaglig att hålla i. 10 minuters vevande gjorde att radion och lampan fungerade tillsammans i 10 min sedan la radion av men lampan lyste i 40 minuter till även och det var väldigt svagt de sista 10 minuterna.

Men att enkelt kunna ladda radion med veven för att kunna ta till sig krisinformation gör att radions grundläggande funktion kan anses uppfyllas utan problem.

Observera att vi inte har utfört test av laddning via solceller på grund av rådande väder i höst-Sverige. Patrik har inte heller haft möjlighet att hårdtesta enhetens mottagningsförmåga under mark då det är sällsynt med underjordsgarage eller bunkrar i hans närhet.

Radion tillhandahölls av Beredd.se. Du kan beställa den genom att klicka här.

Om du är en av de som ännu inte fått vantarna om en egen vevradio, har du chansen nu. Se till att följa oss på de plattformar som du vanligtvis använder:

Kommentera sedan varför du behöver radion så drar vi en lycklig vinnare som får den skickad till sig! 🙂

2 reaktioner på ”Test av vevradio BD11RD2000”

 1. En apparat som man absolut behöver.
  Utan en massa extra som blir över.
  Ett måste i varje koja och hus. Tankar mobilen och ger ljus.
  En vev och sparsamt med knappar för att ställa in rätt kanal. När fläkten blir träffad behöver man inte avancerat teknik. Bara en brandröd apparat, liten och banal.

  1. Hej Monica!
   Antingen så är du den enda kvar om inte har en vevradio, eller så är du den enda som orkade läsa hela texten 🙂

   Men grattis. Du vann radion!
   Skicka ett mail till info@vardagsprepping.se med din information om vart vi kan skicka radion så fixar vi det!

   Tack för att du följer oss:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *