Test: Lifestraw personal

Att rent vatten är en absolut nödvändighet, känner nog alla till. En människa klarar sig inte många dagar utan vatten utan lider snart av att blodet blir tjockare och att vi till slut slutar fungera helt och hållet. På alla sätt.

Så vad gör du i en krissituation när alla vattendunkar är tomma, när strömmen fortfarande inte har kommit tillbaka och vattnet lyser med sin frånvaro? Vad gör du när du har gått vilse i vildmarken och du har sugit ut den sista droppen vatten ur PET-flaskan?

En av de första tillbehören jag införskaffade när jag började förbereda mig ”på riktigt”, var två stycken Lifestraw Personal; ett slags sugrör som klarar av att filtrera upp till 4000 liter vatten. Dess ringa storlek och vikt gör det till ett perfekt tillskott i vandringsryggsäcken eller i en BOB (Bug Out Bag).

Eftersom min son också verkar tycka att det är lite intressant med vildmarksliv och överlevnad, såg jag till att ta honom med ut för att prova vattenfiltret. Videon är tagen från vår gemensamma Youtube-kanal, varför övrigt innehåll kanske inte tilltalar dig 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *