Test: Suaoki 14W solcellsladdare

Ibland är det svårt att motstå de lockande erbjudandena från Wish.com. En kväll för några veckor sedan, råkade jag klicka hem en solcellsladdare som var ihopvikbar och skulle passa perfekt i väskan.

När laddaren hade legat ett par veckor utan att jag provat den, tyckte jag dock att det var hög tid. Dagen innan vårt test, provade jag innanför våra fönster i direkt solljus och lyckades få sonens iPhone att ladda en procent på väldigt kort tid. Därför gav vi oss ut idag för att hårdtesta panelerna, trots typiskt svenskt vårväder…

Nä, det gick inte alls så bra som jag väntat mig. iPhonen kände igen strömkällan en liten stund, men kopplade sedan bort laddningen helt. Efter tio minuters försök, hade dessutom sonens telefon minskat 2% i laddning!

Jag vet inte om det beror på att Pokémon Go råkade vara igång (trots att vi körde flygplansläge), eller om det faktiskt är så att USB-kontakten på något sätt ”läcker” energi. Det vore ju fantastiskt dåligt om så var fallet.

Kort och gott så blev dagens test ett totalt misslyckande, åtminstone när det kommer till produkttestet. Men jag bjuder på mina misslyckanden också, annars kan jag ju inte utvecklas 🙂

Vad jag däremot upptäckte var att jag saknar något i min lilla B.O.B. eller utrustning över huvud taget. När vi gick hemåt igen, tänkte jag öva på att plocka upp nedfallna bitar av träd för att kunna använda som bränsle till en eld. Det var förvånansvärt mycket brännbart material som låg på marken, bara jag flyttade ögonen lite nedåt!

Men det som jag saknar är något att samla ved och pinnar i. Det tog inte låg tid innan jag hade famnen full av bränsle och inte kunde bära mer. Så det blir till att komplettera ryggsäcken med en ganska står, slitstark påse av något slag inför nästa utflykt.

Jag återkommer med ytterligare en test när det är molnfritt ute. Vem vet, kanske Wish-laddaren levererar i bättre väder?

En reaktion på ”Test: Suaoki 14W solcellsladdare”

  1. Att beställa på wish är lite som ett lotteri. Du vet aldrig om det du beställt överenstämer med det du får. Sen om det blir ett fel på varan, då e det lite bökigt med garantier och reklamationer. Finns liknande produkter att köpa i Sverige, men till något högre pris, givetvis. Men då får du en ”fungerande” garanti och mer lättillgänglig möjlighet att reklamera om det blir fel på varan. Ett exempel på liknande produkt: https://www.biltema.se/kontor—teknik/mobiltillbehor/powerpacks/vikbar-sollcellspanelpowerpack-8000-mah-2000040624

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *