vardagsprepping fyller 100!

Den 21 februari postade vi vårt allra första inlägg här på bloggen och sedan dess har det blivit en hel del tankar, information och test som har publicerats.

Nu har vi (i och med denna bloggpost) kommit upp i hela 100 inlägg och vi ser att mängden besökare ökar för varje vecka som går, något som värmer väldigt mycket. Intresset för hemberedskap växer och i och med det, förhoppningsvis även själva beredskapen i hemmet.

På bara tio månader har jag och min son kommit väldigt långt i vår beredskap. Men det har hänt mycket annat också, till exempel har vårt intresse för friluftsliv blossat upp enormt. Så till den grad att vi båda två längtar till nästa skogsäventyr redan dagen efter vi har varit ute.

Erfarenheter och möten

Men så mycket annat har hänt från det första inlägget till detta hundrade! Kort efter att vi börjat filma och dela med oss av våra nybörjarinsikter, fick vi nys om ett ambitiöst evenemang i form av Skogsliv 19. Vi bestämde oss för att deltaga och bilade således många timmar för att komma fram.

Väl på plats, välsignades vi av den svenska västkustens allra bästa sida; vädret. Ett formidabelt regnrusk (eller ”lärorikt väder” som Niklas @livsberedskap kallade det) mötte oss när vi skulle slå upp vårt lilla tält. Trots ett riktigt busväder under första dagen och natten, njöt vi i fulla drag av upplevelsen och träffade många trevliga människor som jag tidigare endast träffat på Twitter.

På vägen hem, passade vi på att träffa ännu fler likasinnade individer och det som slog mig var att de preppers vi träffat i Sverige är otroligt trevliga och hjälpsamma. Jag blir fortfarande helt varm inombords när jag tänker tillbaka på all gemytlig gemenskap som vi har fått uppleva. Och all kunskap som har delats med oss.

Samarbete

Men redan innan vi åkte till Skogsliv 19, fick vi av en slump kontakt med folket bakom E-handelsplatsen The General Prepper. Som totala nybörjare inom förberedelse och friluftsliv, var detta möte en skänk från ovan. Tack vare det partnerskap som vi bildade i våras, har vi fått möjlighet att utvärdera utrustning som vi aldrig annars hade fått för oss att prova.

Det är otroligt svårt att veta hur man ska börja sin förberedelse och framför allt vilka saker som är värda att lägga pengar på. Men tack vare att vi har fått möjligheten att prova olika sorters utrustning och jämföra den med andra alternativ, har vi lärt oss att det krävs ordentligt med efterforskning för att hitta bra saker att använda.

Detta är varför vi gör våra recensioner och testar olika produkter. Så att du ska ha något att förhålla dig till!

Om du läser våra produkttester, anser jag att det är viktigt att du också känner till hur vårt samarbete med The General Prepper fungerar. Vi får inte betalt för att testa produkter och påverka potentiella köpare, något som jag tycker är viktigt att påpeka i det klimat som råder på internet just nu.

Ett exempel på detta är såklart det stora testet av vevradio (nödradio) som vi utförde i somras. Vi investerade mycket av vår fritid för att utföra testet, men vi gjorde det för att det var intressant och kul – inte för att vi fick betalt. Sedan lärde vi oss mycket under resans gång också.

Om jag analyserar vad som händer när läsare konsumerar informationen som vi dokumenterat, klickar de flesta fortfarande vidare för att titta på den allra billigaste radion; den som slutade att fungera ganska snart under mark. Kanske handlar det om en brist på tid? Jag vet inte. Men om det är något jag har lärt mig om prepping tack vare detta samarbete, är det att kvalitet måste få kosta. Och att det lönar sig att investera i bra saker.

För att avsluta detta långa segment om samarbete, kan jag konstatera att jag är oerhört glad över att vi träffade rätt från första början. Företaget drivs av ett fåtal riktiga preppers som dessutom älskar friluftslivet. I samtalen och mötena med företaget har jag alltid kommit därifrån med ny kunskap om beredskap, något som jag värdesätter högt.

Nya bekantskaper

Ny kunskap ger nya vänner skulle jag kunna sammanfatta detta inlägg med. Under sommaren och hösten fick vi möjligheten att återknyta bekantskapen med några av de välmenande och snälla preppers som vi träffat tidigare och det visade sig att vi hade mycket gemensamt.

Jag minns än idag det tillfället när jag fick känna på en ”Full Nelson” på riktigt, utdelad av @hardretard, i en vacker skogsdunge med havsutsikt. Det var en lärdom i sig och gjorde underverk för min gamla rygg.

Men det slutade inte med detta intensiva möte. Istället introducerades vi för hur skönt det var att sova/ligga/slöa i en riktig hammock. Så till den grad att vi beslutade oss för att lära oss så mycket som möjligt om livsstilen. Självklart fick vi robust stöd och lärdom levererad av bland andra @nissvik och @jespervarn.

Detta har mynnat ut i att sonen i princip vägrar att bege sig ut i skogen utan att ha med sig en hammock med tillhörande ”under kilt” eller värmepåse. En del tycker nog att vi är knäppa, men jag väljer att kalla det ”välsignade”.

Och ordet välsignade är något jag vill avsluta med. Den svenska prepper-samvaron är något jag aldrig har upplevt tidigare i mitt liv. Maken till vänlighet, hjälpsamhet och gemenskap är extremt svår att hitta i dagens läge. Så om du läser detta och känner dig lite vilsen eller är sugen på att skapa en gemenskap med ett gemensamt intresse, tror jag du kommer att trivas tillsammans med alla andra preppare runt om i Sverige.

Men de flesta av oss luktar kanske lite eldrök. Eller möjligtvis krutrök.

Jag vill rikta ett stort, varmt och kärleksfullt tack till dig som orkat läsa ända hit. Och till dig som följer oss och hjälper oss på resan till bättre beredskap. Det som är allra viktigast är att vi tar hand om varandra och är förberedda på att ta hand om livet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *