Adventskalender, Lucka 8

Ensam är inte stark, det är ett uttryck som vi hör väldigt ofta oavsett om det gäller prepping eller inte. Därför tänkte vi idag vända lite på begreppet och låta dig bli en del av någon annans liv.

I litteratur och filmer kring SHTF framställs ofta människor som både hjälpsamma och våldsamma. Hur det skulle bli i verkligheten vid en större samhällsstörning vet vi väl inte riktigt även om forskare inom ämnet ofta lyfter fram hur hjälpsamma vi är.

Även om hoppet finns att detta stämmer, finns det en del tvivel huruvida vi verkligen beter oss på det sättet under en långvarig, djup kris. Hur reagerar och agerar vi när folk börjar svälta, bli utan mediciner och må riktigt dåligt?

Nu är det dock juletid och då vill vi uppmana dig till att göra någon form av god gärning och hjälp en medmänniska. Hur och vad du gör är upp till dig men sträck ut en hjälpande hand till någon i nöd utan krav på någon motprestation.  Det kommer vi behöva göra vid en kris så det är bra träna på det även nu. 

Exempel på organisationer du kan stödja om du inte har eller ser någon i din närhet som behöver hjälp: 

Detta är bara några exempel på hur du redan idag kan hjälpa en individ som upplever ett personligt SHTF. Det finns såklart flera andra. Gör en god gärning när du handlar julklappar till dina nära och kära, se till att stötta någon som du kanske inte känner så väl också!

Detta beteende kommer att stärka dig i en verklig situation genom att du lär känna vad du kan avvara och hur stor roll det kan spela för någon som har förlorat allt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *