Adventskalender, Lucka 9

Låt oss vända åter till enkla, praktiska tips för hur du stärker din egen beredskap. Det närmar ju sig ändå fredag och helg och vi hoppas att du vid det här laget har kommit till insikten att det är mer ekonomiskt att ”storhandla” en gång i veckan snarare än en gång om dagen.

Därför handlar detta inlägget helt och hållet om vad du kan tänka på när du beger dig ut för att handla inför den kommande veckan.

Vi tänker ofta i system när vi handlar. Vi har oftast bra koll på vad som går åt mest i hushållet. Om vi äter Pasta Bolognese en gång i veckan, gör vi säkert åt minst en burk med krossade tomater i veckan, tillsammans med lagerblad, extra tomatpuré och buljong.

Gå därför igenom familjens favoriträtter som ni lagar idag och se till att analysera vilka komponenter som recepten innehåller. Ta tillfället i akt och dubbla dessa inför nästa inhandlingen för nästa vecka. Lägg undan ”dubletterna” på ett bra ställe och börja bygg på er buffert.

Repetera detta några veckor så har du inom en väldigt snar framtid en rejäl buffert som samtidigt inte har kostat skjortan bara för att du beställt mängder av prepping-mat från Conserva.de eller fyllt förrådet med frystorkad mat.

Exempel på buffertvänliga ”dubbelinköp” från vardagsreppings vardag (veckovis):

  • Krossade tomater (Mutti 3-pack) 26,95:-
  • Spaghetti (Barilla, 1,8 kg) 26,50:-
  • Kalvbuljong (Knorr, 6-pack) 13,95:-
  • Majskorn (Green Giant 3-pack) 20,95:-
  • Vetemjöl (Kungsörnen 2kg) 16,95:-
  • Rörsocker – för kaffe (Dansukker, 500g) 19,95:-
  • Tortilla-bröd (Santa Maria, 320 g) 20,95:-
  • Potatismjöl (Lyckeby, 500 g) 11,95:-

Summan för att stärka upp vår beredskap i en extra vecka med varor som har lång hållbarhet är med andra ord denna vecka 158,15:- extra. Se till att köpa lite mer när du har råd med det. Det behöver inte handla om att du ska köpa in 20 kg mjöl eller tusen kilo krossade tomater. Krisen vinner vi ett hushåll i taget, en tomatkonserv åt gången!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *