Bli en vardagsprepper + på 52 veckor

Vi hade en stor vision om denna serie av inlägg, vilken inspirerades av Ready Nutritions ”52-Weeks to Preparedness: An Emergency Preparedness Plan For Surviving Virtually Any Disaster”.

Tanken var att den som inte har börjat med sin prepping, eller kanske ville utöka den och bli ännu mer förberedd, kunde hitta inspiration och följa med, planera och exekvera saker varje vecka.

Men det blir inte alltid som man tänkt sig…

Till en början var det många som läste inläggen och som kommenterade. Något som gjorde att vi kände att vi kanske träffat rätt. Men efter vecka 7 i serien har vi märkt att intresset dalat markant, både när det kommer till kommentarer och visningar.

Kanske gick vi ut för försiktigt och gjorde det hela för grundläggande. Kanske var formatet fel? Vi får nog aldrig veta.

Men med tanke på arbetet som läggs ned av den som skriver och sedan den som redigerar, korrekturläser och publicerar, blir det ganska mycket. Och om inte så många läser inläggen måste vi vara realistiska och inse att vi satsat fel denna gång.

Vi kommer därför tyvärr att lägga ned serien och istället lägga vår energi på något som gör större skillnad. Vår tanke med hela vardagsprepping är ju att inspirera fler individer i samhället att börja sin prepping eller stärka sin hemberedskap och det tänker vi fortsätta med. Men inte i formen av en 52 veckor lång artikelserie i bloggformat.

Ni som har följt serien och kanske inspirerats av den, får såklart gärna kommentera vad ni tyckte, kanske ge lite kritik?
Vi lyssnar och tar åt oss!

Fram tills nästa äventyr i vardagsprepping;
Sköt om dig
Preppa lugnt
Och glöm inte vattnet!

3 reaktioner på ”Bli en vardagsprepper + på 52 veckor”

  1. För min del så hade gärna ”Bli en vardagsprepper på 52 veckor” fått fortsätta då jag nästan nyligen börjat preppa på allvar och kunnat ta det steg för steg. Förvisso så hade jag börjat med mat och vatten för några år sedan men det behövs ju mer än det kom jag på. Bland annat kunskap om hur jag kan använda olika grejor som är bra och ha vid prepp med mera. Jag har också tragglat mig igenom alla eller nästan alla edra podavsnitt, filmer och inlägg på bloggen och där har jag hämtat mycket nyttig kunskap. Till och med gjort en liten lista med telenr till anhöriga, myndigheter, bankkonton, hyresvärd och annat.
    Denna lista finns på samma papper som en liten karta på skyddsrum i min närhet. Där finns också adresser till olika samlingsplatser i kommunen som kan vara bra att känna till.
    Till och med skrivit ett testamente och min sista vilja hur jag vill att min bortgång ska skötas för att underlätta.

  2. Hej! Vad tråkigt att serien inte fått så stort genomslag! Jag är en sån där person som gemene man kallar prepper men som hardcorepreppers tycker är en foodora-prepper. 😉 Serien såg jag som en bra avstämning och på en lagom nivå. Jag har följt den. 🙂 Många saker blev bara en kontrollpunkt medan andra blev en åtgärd. Jag beställde t ex nyss en billig tourniquet från cdon att öva med. Idé med en kontinuerlig och påbyggande preppingväg att gå är toppen, men jag gissar att många slutar om de inte hinner med alla stegen. Kanske vore det bättre med en sammanhållen lista som visar förslagen prioriteringsordningen och sedan länka till artiklar, videor och liknande? Kanske t o m lägga upp en avcheckningsbar lista i t excelformat så man kan ladda hem och så att säga gameifikera sin prepping?

    1. En idé! Gör en checklista som hänger ihop med er skala för beredskap som ni frågar alla gäster om. Det knyter ihop er struktur lite mer och gör det roligt att arbeta mot ett mål. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *