En tur till Biltema del 1

Jag tror att många av de som börjar förbereda sig för att vara förberedda, förr eller senare hittar till någon av de ljuvliga affärerna Jula eller Biltema. En Svensk Prepper nämner ofta Biltema som the ”go to place” när det kommer till prylar som hjälper dig att överleva en mindre eller större kris.

Det jag tycker är så härligt med dessa affärer, är att det inte behöver kosta skjortan för att öka sin grad av förberedelse ganska rejält. Igår svängde jag förbi en av butikerna och lyckades införskaffa ganska mycket av sådant som jag saknar. Till det ringa priset av 560,70:-

Innan jag äntrade affärens entré, råkade jag dock svänga förbi Decathlon och köpa en ganska bra och robust ryggsäck till min son som får ersätta den sladdriga och tunna varianten han har sina prepping-saker i idag. Så småningom får han packa om den själv, men för tillfället är den välfylld med nyttiga saker som jag har stoppat ner i den i lämpliga fack. Jag vet inte om 30L blir för mycket för honom, men blev i alla fall en NH500 Quechua för 349:-

Väl framme på Biltema hade jag begränsat med tid, men jag hade en inköpslista i mobilen och lyckades faktiskt pricka in de flesta av de saker som jag önskade köpa.

Det enda som kräver sin förklaring i inköpet ovan, antar jag är dörrstopparna. Här har jag lärt mig att de är nyttiga att ha till dörrar som kan öppnas inifrån med vred, men till exempel behöver kod för att komma in utifrån. Om strömmen har gått, är det ju inte speciellt enkelt att komma in i säkerhet igen om dörren slår igen…

Idag packade jag ner allt i respektive ryggsäckar (en till varje individ i hushållet) och visade hur sakerna fungerade för min kunskapstörstande son. Sedan blev det en tur till livsmedelsförrådet för att inventera och dokumentera utgångsdatumen på varorna. Jag vill ju ogärna slänga något, utan tänker äta upp och ersätta löpande.

Nu när mina Bug Out Bags börjar bli kompletta, kikar jag på att fortsätta dokumentera vad vi behöver och så småningom sätta igång projektet med en välfylld väska som jag ska ha i närheten varje dag; min EDC (EveryDay Carry).

En reaktion på ”En tur till Biltema del 1”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *