En tur till Biltema del 2

Idag blev det en officiell preppingdag där jag och min son efter att ha lagat och ätit frukost, gav oss iväg på ett inköpsäventyr. När lönen fortfarande är färsk på kontot, gäller det att placera stålarna rätt. Därför gjorde vi det enda vettiga och begav oss till Biltema och till Willys.

Det fanns en del saker på inköpslistan som jag lyckades missa när jag var och handlade förra gången, men idag skulle vi i samlad trupp se till att allt blev rätt!

”Nu åker vi och handlar vattendunkar”, sade jag med hög röst till min lilla iPad-zombie. Jag möttes av en högljudd suck från honom samtidigt som hustrun också lyckades yttra något i stil med ”behöver vi verkligen ännu mer?”.

Vad ska man annars sysselsätta sig med en solig lördag som denna. En dag som är helt fri från ”måsten”, eftersom jag lyckades hinna med att både handla och städa i fredags? Just det! Inget speciellt.

Det blev en tur till Biltema norr om stan, precis nästgårds med handelsplatsen Barkarby. Inköpslistan baserade jag på dels det som jag saknade till våra väskor, och till en viss del på annat nyttigt som jag listat ut. Högst upp på listan fanns dock de fem dunkar som skulle göra att vårt vattenförråd dubblades från 50 liter till 100:

Kort förklaring till övriga artiklar förutom vattendunkarna:
Bräckjärn: bra att ha när du behöver bryta upp eller bryta sönder något, till exempel ta bort spikar från en planka
Värmeljus: ljus- och värmekälla när strömmen går. Ljus är mysigt och ett värmeljus sägs motsvara värmen från en människokropp.
Braständare: brinner i 4-6 minuter och ger även oss nybörjare gott om tid att bygga en eld, trots att vi är dåliga utövare av tändstål.
Gaskök med tillhörande gasolbehållare: perfekt i vår lägenhet för att värma maten som vi bunkrar. Nu slipper vi elda inomhus!
Silvertejp: till hustruns väska. Det som inte går att laga med silvertejp, går inte att laga. Punkt slut.
Blyertspennor: prepperns bästa penna. Går utmärkt att vässa med något så enkelt som en kniv.
Märkpennor: går att använda för att skriva på nästan vad som helst.
Eltejp (PVC): förutom att vara rejält elastiska och därför går att använda för att försluta nästan vad som helst, går de även använda för att märka upp olika saker i olika färger.
Anteckningsblock: förutom att bidraga till vikten i ryggsäcken och fungera som ett utmärkt tändmaterial, går det dessutom att skriva på dessa döda träd. Som förr i tiden. Har du tråkigt under strömavbrottet, kan du ju alltid skriva en dikt eller ett brev till någon som du bryr dig om!

Det blev en hel del i vagnen denna gång och det kostade faktiskt lite mer än vad jag hade räknat med. Men å andra sidan så blev min checklista för familjens ”BOB”, eller Bug Out Bags, en aning grönare och har nu börjat närma sig att bli komplett.

Sonen klagade dock i kassan på att vi hade för mycket i vagnen och att människorna bakom oss skulle tycka att vi var konstiga eller galna. Jag svarade dock lugnt honom genom att påstå att det var de bakom oss (som bara hade cykeldäck och domkrafter), som var de galna. De som inte förbereder sig utan istället tror att allt kommer att bli bra när de bytt däck på cykeln eller kunnat hissa upp bilen.

Vi har i alla fall vatten i ungefär elva dagar nu, om nu något skulle hända. Vi kan i alla fall laga mat i lägenheten även om det blir strömavbrott. Vi tänker i alla fall framåt. Och på varandra!

2 reaktioner på ”En tur till Biltema del 2”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *