Lucka 13: Husdjuren, har du preppat för dem?

Har du mat, vatten och allt för att dina husdjur ska klara sig samma tid som du preppar för? Har du tänkt på hur du ska utrymma dem i händelse av brand? 

Förutom att husdjuren är en del av familjen, bidrar de i en krissituation till att stärka ditt hopp. Inget skänker ju ljuva känslor av vardag som en varm katt i famnen eller en hund vid fötterna. Därför är det minst lika viktigt att du har tänkt på dina “pälsklingar” när du preppar. 

Vatten är väldigt enkelt att mäta upp eftersom du med allra största säkerhet vet hur många gånger du fyller på vatten i skålen. Mät upp innehållet i skålen, multiplicera med antalet påfyllningar så vet du exakt hur mycket du ska räkna med per dag. 

Maten är lite svårare, men om du använder torrfoder kan du på förpackningen skriva datumen för när du öppnar den respektive när den är slut. Samma sak gäller för eventuell kattsand och dylikt. 

Tänk på husdjuren på samma sätt som du tänker på dig själv och din familj. De är ju en del av familjen. När det kommer till att utrymma djur ur bostaden vid brand gäller det att tänka till. Hur ska du få ut ett djur i panik? Själv har jag köpt IKEAs blåa påse som går att stänga med dragkedja. Det blir obehagligt för kissarna, men bättre med 20 minuters trauma än att lämna oss för tidigt. 

Du stödjer oss enklast genom att surfa till Patreon och väljer din nivå efter dina förutsättningar. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *