Lucka 6: Att känna dina grannar ökar din beredskap

Det är tillsammans vi kan klara av en kris och de som bor närmast dig är dina grannar. Att känna sina grannar och veta vad de kan, hur de tänker och om de är krismedvetna kan underlätta för dig och din familj den dagen det händer något vare sig det är något mindre i vardagen eller en allvarligare kris. 

Nu är det jultider och vad passar då bättre än att göra det vi svenskar är kända för i världen – FIKA. Gör slag i sak och bjud in några grannar på fika nu i jultider och lär känna dem lite bättre. Under samtalets gång kan du försiktigt föra in samtalet på allvaret i världen och den förändring som skett i Sverige.

Du kan fråga om de hört att Sverige nu har en minister för civilt försvar, eller att du hört att ÖB lämnat in nya råd till regeringen om satsningar på försvaret.

Låt dock inte er fikastund förstöras av en för djup eller allvarlig diskussion. Så bara några frön kring beredskap i olika former och senare efter julen kan du passa på att fråga dem när du möter dem på gatan eller i trappan – “Har du tänkt på det jag nämnde när vi fikade…” för att nu fördjupa diskussionerna och kanske komma in på krisberedskap och vad ni skulle kunna göra tillsammans.  Skriv gärna och berätta hur det gick! 

Du stödjer oss enklast genom att surfa till Patreon och väljer din nivå efter dina förutsättningar. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *