Pandemidagboken: Dag 7

Vet du? Igår efter att ha kommit hem från sonens provskrivning, kände jag mig torr i halsen. Det höll på hela eftermiddagen och utvecklades till något som kanske eventuellt kändes som ett förkylningssymptom. På kvällen när resten av familjen hade somnat, var jag riktigt orolig för att jag skulle uppvisa kraftigare symptom.

Men när morgonen kom, var allt som bortblåst; symptom, oro och rädsla. Det är konstigt vad psyket kan lura oss och vad oron kan ställa till med när vi ständigt matas med, och söker upp, domedagsnyheter. Vilka problem vi har idag, 2020…

Som vanligt, var det dags för ett morgonmöte via video tillsammans med mina kollegor. Igår överraskade jag med vit skjorta och slips, idag var det renrakning av ansiktet som jag hoppades skulle få dem till skratt (se bild överst i inlägget. JA! Jag har rakat bort den lilla mustaschen också!). Jag har haft skägg i femton år nu. Ibland får jag för mig att raka av mig allt, och varje gång ångrar jag mig.

När jag hade skalat bort all hårväxt idag, skrämde jag både hustru och son när jag kom ut ur badrummet. Senare under dagen utbrast junior: ”Pappa, jag kan inte ta dig på allvar när du hela tiden ser ut som babyfiltret i Snapchat!”. Obetalbar kommentar!

Trots riskerna, tog vi oss till en storhandel och…storhandlade. Som vanligt var hyllorna ganska tomma på torrvaror, men även om torrjästen var slut, lyckades vi knipa ytterligare ett paket mjöl. Vi bakar ju i alla fall ofta!

Sedan blev det att med brådska, bege oss hem till tokstan igen eftersom Maxi skulle skriva ett till prov idag; denna gång i fysik. Efter en timmes väntan, mötte vi honom igen (jag fick påminna honom om att tvätta händerna efter provet). Han såg nöjd ut och berättade att provet var enkelt. Ja, prov blir ju enkla om man ”preppar” eller studerar innan…

Eftermiddagen var hektisk och bestod av flertalet möten via telefon och internet. Beer-o-clock närmade sig med stormsteg. Men vi hade missat en viktig ingrediens till kvällens hemmagjorda pizza. Ananasen! Därför fick jag bege mig ut för att jaga upp denna åtråvärda pizza-ingrediens. Efter att ha besökt två affärer för att hitta varan, kände jag mig riktigt smutsig. I första affären stod dessutom en äldre man och hostade. Blev skrämd och idiotförklarade honom tyst inombords.

Klockan 17:00 var det dags för virtuell After Work med kollegorna via Teams. Det var trevligt att möta dem efter arbetstid, även om det inte var ”på riktigt”. För tillfället känns det som att vi som arbetskamrater har kommit varandra närmare tack vare dessa bokade sessioner. Konstigt egentligen, men samtidigt logiskt eftersom vi skapar helt nya, fokuserade rutiner.

I helgen ska jag inte skriva mer i dagboken, tänkte jag. Jag ska försöka varva ned lite, kanske jobba lite men framför allt göra något kul och avkopplande, helst tillsammans med familjen.

Trevlig helg. Ta hand om er och var försiktiga!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *