Preppingkalendern 24/12

Om du har varit med så här långt och ”öppnat” luckor tillsammans med oss, tycker jag att det är dags för någon slags belöning! Dagens lucka kommer därför inte att ge dig tips på något som du kan använda, utan istället en tävling!

Men det är en tävling med flera syften. Självklart kan du vinna något riktigt nödvändigt och nyttigt till din Bug Out Bag eller till EDC:n, men du kommer dessutom att vara med och påverka kommande produkttest på sidan!

Du känner säkert till vårt samarbete med The General Prepper vid det här laget (om inte, kan du läsa mer om det här). Vi har fått prova mängder av bra saker som passar lika bra i friluftslivet som i prepper-väskorna och det som vi uppskattar så mycket, är att vi ofta får testa flera olika saker inom samma kategori.

Ett väldigt uppskattat och välläst test är givetvis det om vevradio, eller nödradio; en uttömmande utvärdering som både var rolig att genomföra, men framför allt givande. Om du inte har läst testen, finns del 1 här och del 2 här. Vi håller för närvarande på att testa en mängd ficklampor som också kan laddas med vev.

Men vad består tävlingen i då?
Jo. Vi vill ha er hjälp att hitta nästa kategori av produkter som vi kan testa, något som du verkligen vill läsa om. Kanske något som det saknas tester av i Sverige?

För att hålla en någorlunda vettig nivå på produkter som ska utvärderas, ska dessa finnas att beställa på The General Preppers hemsida. Det ska gärna finnas fler än en tillverkare eller utgåva av produkten.

Priserna delas ut till de tre mest intressanta bidragen och kriterierna som juryn kommer att utvärdera är:

  • Relevans för den svenska krisberedskapen eller friluftsliv
  • Möjlighet att spela in en underhållande och givande video (vardagsprepping-style) som ni kan njuta av

Men du sa tävling. Vad kan jag vinna?
Självklart har vi valt tre priser som går hand i hand med det som är viktigt under en kris (värme och vatten).

Första pris: Bushbox Ultralight Pocket

Ett superlätt (70g) Bushcraft-kök från Bushcraft Essentials. Borde finnas i varje EDC!

Andra pris: Sawyer Mini SP128

Ett otroligt litet vattenfilter som räcker en livstid! Går att skruva på en PET-flaska och rengör 378000 liter vatten (det är jättemycket vatten). Också perfekt för din EDC då det endast väger 56 gram.

Tredje pris: Nödfilt + handvärmare

Perfekt för bilen om du har fastnat i en snödriva eller på E4 söderut i Stockholm när det är minus trettio grader.

För att vinna, surfar du över till The General Preppers hemsida, letar upp den produkt (eller kategori av produkter) som du vill att vi ska utvärdera. Beskriv sedan varför vi ska utvärdera den och hur du ser att testet ska gå till (tänk text och video).

Skicka ditt bidrag senast den 31/12 via PM (direktmeddelande) på twitter till @vardagsprepping, eller maila på info@vardagsprepping.se
Lycka till, låt inspirationen flöda.

GOD JUL, och glöm inte vattnet eller vattenfiltret!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *